Astsubayların Sorunları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu entrasan noktaya gelmiş, daha önceki mesajımda hak arama durumun özel sektör ile kamu çalışanı arasında farklı olduğunu belirtmiştim. Öğretmenler her öğretmenler gününde ekonomik sıkıntıdan dert yanarlar, öğretmenlerden daha kötü şartlarda çalışan yok mu? Polisler geçinme derdinde diye haberlere çıkar, polislerden daha kötü olanlar yok mu? vs. örnek çoğaltılabilir ve dikkat edin bu kesimler hep kamu çalışanıdır. İki taraftada çalıştığım için bu gözlemi çok iyi yapıyorum, hatta bazen kamu çalışanlarına çok kızıyorum işin boyutu şımarıklığa kadar gelmiş durumda , onlar dışarsının ne kadar ağır şartlarda çalıştıklarını bilmiyorlar yada umurlarında değil. Yine örnek vereyim sadece bir cumartesi günü saat 11 ile 13 arasında bir sisteme veri girilmesi gerekti, bu veriyi girecek memuru bulmak ve ikna etmek dünyanın en zor iş oldu, üstelik 2 saat içinde tam gün mesai alacaktı. 7 sene boyunca cumartesileri 6 ta kalmış ve akşamları 19 dan önce paydos etmemiş olan benim gibi birisine çok ters geliyordu bu durum.

Onun için meslek kıyaslamaları yaparken empati kuralım, yoksa bir orta yol bulma şansımız olmaz, birbirimizi kırmaya kadar gider.
sayın murat cengiz olaylara çok gerçekçi yaklaşımlarınız var.özellikle son cümleniz gerçekten yapıcı olmuş.fakat astsubaylar 24 saat mesai saatine göre çalışıyor bunun anlamı günün her saatinde göreve çagırılabiliyorlar.yani doguda askerlik yapan arkadaşlar bilirler özellikle üs bölgelerinde çadırda yaşamak zorunda lar veya üs bölgesinde 24 saatleri geçmektedir takdir edersinizki 08 akşam 17 mesai yapan gruplarıda var 24 saat ailesinden uzakta yaşayan arkadaşlarıda var.mesai saatleri kendilerininde açıkladıgı gibi bir insanın iki dudagı arasında olabiliyor.özellikle buna itiraz ediyorlar.
 
konu tartışma ortamına girdiğinden kapatılmıştır...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,303
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst