Assembly dili mi? C dili mi?

Encoder

Üye
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
26
Puanları
1
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Konu başlığında da belirttiğim gibi assembly dili mi? C dili mi? Mikroişlemci programlarken hangi dil daha çok kullanılıyor veya hangi dili iyi bilirsen piyasada daha rahat iş bulursun.Ben üniversitede assembly dili görüyorum.Fakat daha ilk programlama dili gördüğüm için zorlanıyorum.Çünkü assembly zor bir dil ve zor olduğu için hemde piyasada pek tercih edilmiyor diye biliyorum.Hangi dili daha iyi öğrenmeliyim veya piyasada en çok kullanılan dil hangisidir?Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden herkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:
assembly eski bir dildir. Okullarda hala onu öğretmelerinin amacı mikroişlemci mimarisini tam olarak kavratmaktır. Çünkü assembly ile yazarken makine gibi düşünmek gerekir. Ama kullanış açısından assembly ile 1 sayfada yazdığını c de 4-5 satırda yapabilirsin. Piyasada da c ve basic gibi diller kullanılmakta
 
C yi ve programlama mantığını iyi anlamak için assembly öğrenmelisin, piyasada iş yapmak için yahut bir proje yapmak için C öğrenmelisin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,652
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst