Asgari ücretin 1300 tl olması bize nasıl yansır?

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Merhaba arkadaslar asgari ücretin 1300 tl olmasıyla biz teknik elemanlara bu durum nasıl yansır ben işçinin cok rahat koz kullanabilecegini düşünüyorum asgari ücret+agi 1400 küsür alıyor biz sahaya cıkıyoz sürekli il dışındayız o bu aldıgımız maas biraz fazla agi yol falanda yok :) sizce nasıl degişir durumlar
 
Asgari ucretin yukselmesi sadece göz boyama gibi geliyor bana.cünkü yarin elektrige suya ziyadesiyle zam yapilacaktir.bunu yasadigimiz tecrubelerden gorduk.

Hic unutmam 2007 de parti propagandasi yapilirken elektrige hic zam yapmadik 5 sene boyunca denildi.secimden sonraki 1 yil icinde toplamda yuzde 60 oraninda zam yapildi.

Teknik insanlar olarak gorunene degil gorunenin arkasindakilere vakmaliyizcdiye dusunuyorum.yanlis anlasilmasin a partisi b partisi ayirt etmeden soyluyorum ben bunu.bugun geçmişteki ( en azindan aklimin yettigi gunlerden bugune ) hic bir hukumetin samimi oldugunu gormedim
 
Gençler geçmişi fazla bilmez. Ekonomi olarak geçmişe nazaran Türkiye Cumhuriyetinin en iyi yıllarını yaşıyoruz. Ekmek için un için yağ için şeker için saatlerce kuyruklarda beklenirdi ! Yiyecek karneyle dağıtılırdı! Alacağında sınırlı miktarda istediğin kadar değil !
Ya şimdi durum nasıl? arabaları park edecek yer bulamıyor insanlar ! Herkes işine arabalarla gidiyor! Yılbaşında marketleri bir görseniz ! iğne atsan yere düşmez !
Birde isyan edenler bu tip insanlar ! gülüp geçiyorum...
Çok şükür halimize...
 
Son düzenleme:
Hakan abi affina siginarak soruyorum ;her gecen gun issiz sayisinin arttigi bir ulkede hangi ekonomik gelismeden bahsediyoruz.90 li yillardaki iktidarlarda da issiz sayisi artiyordu.ecevit iktidarinda da artiyordu akp de de artiyor.

Samani bile ithal eder olduk.gelistigimiz nokta bu nudur?
 
Vallaha çevremde duyduğum, gördüğüm kadarıyla işsiz falan yok. Tanıdığımın tanıdıklarında var birkaç kişi onlarda iş beğenmiyor.(Cumartesi günü neden tatil değilmiş !)
Trilyonluk projelere imzalar atılıyor. Metro,tramvay,havaalanı projeleri, km'lerce asfalt yollar.
Sürekli memur alınıyor daha yeni yüzlerce öğretmen atandı.
Ben bu isyana anlam veremiyorum !
 
Son düzenleme:
Abi yapmayin lutfen.issizlik rakamlari ortada.yuzde 10 issiz var bu ulkede.bunlari ben soylemiyorum bizzat devletin acikladigi rakamlar.bunlari gormezden gelmeyin.

Yuzlerce ogretmen diyorsunuz ama ulkede kac tane atama bekleyen ogretmen var biliyor musunuz 450 bin !!!
 
Ben çevremde gördüklerimi yaşananları açık yüreklilikle anlattım. Benzin olmuş 5TL heryerde kar var yerler buzlu ama trafik yine kilit ! Alış veriş merkezleri temel ihtiyaçtan çok keyfi ! ürünler alan tüketicilerle dolu, tıklım tıklım, gişelerde kuyruklar !
Tabii ki daha iyilerine layığız ama çevremde isyan edilecek bir durumda göremiyorum !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst