asenkron motorlarda gerilime bağlı olarak akım sorunu

beceriksiz

Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
31
1.1 kw asenkron motor 3.3 amper akım çekiyor 220 volt da : gerilim 235 volt a yükseldiğinde 4.3 lere çıkıyor regületör haricinde gerilim dalgalanmalarında bunu engellemenin bir yolu varmıdır ? not: çinden gelen numune bir motor var türkiyede bulamadım motorun içinden 10 tane kablo cıkıyor ve bir kontaktör bağlı bu motora yardımcı olursanız sevinirim simdiden tesekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Geçmiş zamanda trifaze bir motoru ampermetre ve voltmetre bağlayarak 72 saat ,her saat değer okuyup kaydederek test etmiştik.Çıkan netice Şebeke geriliminin % 10 artması,çekilen akımı % 5 arttırıyordu.Kısaca regülatör haricinde bir çözüm varsa biz de öğrenmiş oluruz.Kolay gelsin.
 
teşekkürler ama söyle bir durum var yukarıda da belirttiğim gibi çinden gelen bir motor var o motor gerilim dalgalanmalarından etkilenmiyor motorun içinden 10 tane kablo cıkıyor normalde 6 tane olması gerekiyor sarımlarda bişey yapmıs olabilirler mi ?
 
üretici firma kılemes kapağında şema vermiştir iyi okumaklazım .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst