asenkron motorla nasıl elktrik üretilir?

deryafb

Üye
Katılım
7 Eki 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
26
Arkadaslar elimde 1.1 kw 1500 d/d 3 fazlı 400v 50 hz motor war.Ben bu motorla elektrik üretmekistiyorum.Bu asenkron motorla elektrik üretmem mümkün mü?Nasıl yapabilirim?Bide bu 1 kw lik motorla saatde kaç kw elektrik alabilirim?kw saatlik fazla alabilmem mümkünmü.Beni bu motorlar hakkında bi aydınlatsanız çok iyi olucakBen bu konuları iyi bilmiyorum.Nette arastırdım ayrıntılı bilgi yok.Ben rüzgar türbini yapmayı düşünüyorum.Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/3fazlı-asenkron-motordan-elektrik-enerjisi-üretme.6450/

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/sudan-elektrik-Üretmek-ama-bu-farklı.8412/

Bu iki linkte konu ile alakalı bilgiler var. Motorda hiçbir değişiklik yapmadan üzerine kondansatör ekleyip olduğunu söylüyorlar. Ama bana sorarsanız o motoru modifiye ederek daha kolay enerji üretebilirsiniz.

Öncelikle rotor tornada traşlanıp yüzeyine mıknatıs yapıştırılacak. Sonra sargı sökülüp yerine yeni hesaba göre alternatör olması için yeniden sarılacak. Bu şekilde daha kolay elektrik üretebilirsiniz düşüncesindeyim. Diğer türlü bu motoru dizaynı yapılan devirde çalıştırmadıkça frekans devir sorunları çıkacaktır. Eğer rüzgardan dc voltaj ve akü doldurmayı düşünüyorsanız yukarıdaki tavsiyemi uygulayın. Ve motor modifiyesi için aşağıdaki linkteki konuyu uzun uzun okuyun. Faydasını mutlaka göreceksiniz. Arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanacaksınız.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/rüzgar-türbini-için-alternatör-yapımı.85796/

kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst