Asenkron motorla elektrik üretmek (suyun döndürme gücü ile)

Asenkron motorun bobinlerine dokunmadan modifiye etmeyi denemedim. Ama motor sargılarını değiştirmeden mümkün olamayacağını sanıyorum. Motor sargısı alternatör sargısından çok farklıdır. O zaman diyeceksiniz ki madem öyle kullanılmış motorun rotorunda mıknatısiyet oluşunca nasıl oluyor da elektrik üretiyor. Onu da tam olarak bilemiyorum. Çok yakın arkadaşım bobinajcıdır, bazen tamir için gelen değişik alternatörleri bana göstermek için çağırıyor. Dizel ve benzinli alternatörlerin sarımı bile motor sarımından farklı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sahsi dusuncem sargilardan yana sikinti olmayacagi cunku senkron motorlari donusumlu calistirmak mumkun hem motor hem alternator olarak. Benim bilmedigim ve suhhelendigim konu neodyum miknatislar yeterli manyatik alani saglar mi, rotora yapistirilmis miknatis 1500 devirde balans yapar mi yerinden kopar mi
 
Sayı Şef, Bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Hazırda kurulu olan bir düzenek var ve ben bu düzeneği sökmeden devam etmek istiyordum. Ama bilgilerinizi değerlendireceğim. tekrardan teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst