asenkron motora telefon ile yol verme

Başka bir sorun da vibrasyon sensoru için transmitter ya da analog girişli akıllı röle kullanmak gerekir . Gerçi akıllı rölelerin darbe akım anahtarı komutu ladder yazılımında seçilebiliyor. Totalde bir telefon bir akıllı role bir vibrasyon sensoru lazım . Bence maliyet hazır kitleri aşar .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
acizane biz okulun kapısını böyle açıpkapatıyoruz şöyleki;herhangibir cep telefonu hoperlör çıkışını optokuplör ile sürüp dorultma devresi ile role sürüyorsun picle 12f629'u toggle programlayıp araya biraz zaman atıp her telefon çaldıgında çıkışı tersliyorsun telefona çalmasını istediğin noları kaydet zlmi titreşimmi şimdi tam hatırlayamadım ayarla ve güzel bi besleme ile telefonu şarj et pici besle roleyi besle devre cillop saygılar
 
ARduino ile de yapablirsin. HC-05 gibi bir bluetooth modülü ile rahatlıkla yapabilirsin. İnternette bluetooth ile led yakma gibi birçok örnek uygulama var. Led yerine kontaktörü tetikleyecek triyak yada röle kullanırsan motoruda çalıştırabilirsin
 
http://tr.farnell.com/kingbright/kp...colour-sensor-0-85mm2/dp/2373479#techDocsHook
2373479-40[1].jpg

Yukarıdaki gibi bir renk sensörü kullanılarak 3 değişik renk bilgisi ile istenilen işlem yaptırılabilir. mesela mavi renkte motor çalıştırılıp kırmızı renkte stop ettirilebilir.
Bu renk bilgisini ise renkli ekrana sahip cep telefonunun arayan kişinin görüntüsü kullanılarak elde edilebilir. Yani ahmet aradığında ekran mavi olur. kemal aradığında ekran kırmızı olur.
Bu sensörü ekrana yapıştırırsak mavi görüntü olduğunda bir motoru açar , kırmızı görüntü olduğunda motoru kapatabiliriz.
fakat bu durumda 2 hatlı bir telefon gerekiyor. Ahmet=açık, Kemal=kapalı
 
merhaba uzaktan gsm motor kumandalarda artık gerı donuşte var örnek motoru açtınız değişik bır bip sesıyle uyarıyor motoru açtım ikincisi ortam sesını dınlıyebılıyorsunuz kontaktor sesi vs uçuncu motoru çalıştırdın istersen her yarım saatte telefonunuza çağrı atıyor bu konuda çok seçenek koyuldu dorduncu motoru çalıştırdınız termık attı size elektrık kesıldı dıye mesaj gonderıyor :) bukadar seçenekte motorun çalışıp çalışmadığından tereddut eden varsa bu cihazı kullanmasın bence
 
PROJE OLARAK ARDUINOADAN ANDROİD SİTEMLİ TELEFONUZA MIT PROGRAMINDAN KENDİ UYGULAMANIZI OLUŞTURUP DAHA SONRA LAMBAYI TELEFONA SES VEREREK YAKIYORSUNUZ BEN İSE LAMBA YERİNE 240-380 V AC MOTOR BAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM BENCE MANYTIKLI :D:):):)
 
Titreşimle kontrol , sesle kontrol ve renkle kontrolun bir avantajı var. Hiç kontur harcamaz.:)
 
aramaya izin verilenler listesinde olmalı arayanlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst