Asenkron motora driver bağlantısı nasıl olmalı ?

Ben bu moturu ÜÇGEN bağladığımda devirde sıkıntı yaşıyorum ama YILDIZ bağladığımda motor devri düzgün çalışıyor.
Motor devrinde nasıl bir sıkıntı yaşıyorsunuz? Motor uçları çıkarılırken belki yanlış çıkarılmış olabilir (R-S-T ile U-V-W uçları düzgün mü?). Siz motor uçlarını bir ölçerek kontrol edin. Yine benim başıma benzer bir durum gelmişti. Motoru yıldız bağlayınca normal çalışıyor, ama sürücüye bağlayıp üçgene alınca çalışmıyordu. Nitekim motor uçlarının yanlış çıkarıldığını buldum ve uçları düzeltince sorun düzelmişti.

Benim anlatmak istediğim ben bu şekilde etiket bilgisi olan motoru YILDIZ bağladım. Tüm ayarları DRİVER da yaptım. Start verdim motor çalışıyor ama neden hiç hata yok. Motorda ısınma yok aşırı akım yok driverda hata oluşmuyor. NEDEN ?Etiket bilgilerine göre motor ve driver bağlıyoruz. Uzun zamandır aklımda vardı bu soru. Sizlerin tecrübesinden yararlanmak istediğimden bu soruları sordum. TEŞEKKÜRLER

Siz bence hatayı bulun etiket bağlantısı haricinde bağlamamanızı tavsiye ederim. Aksi halde sürücüde veya motorda kısa zaman diliminde sorun çıkmasa da uzun süreli çalışmada zarar verebilirsiniz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sürücü etıket bilgisi ile sürücü aynı değerdemi ??

Sürücüde sıkıntı var gibi gözüküyor. Amper ayarı yaptığımız kısımda sürekli olarak kendi set değeri yazıyor. Bizim girmiş olduğumuz ayarda kalmıyor. Bu durumdan dolayı hataya geçmiyor diye tahmin ediyoruz. Yeni sürücü taktık ve kullanmaya başladık. Eski sürücüyü servise gönderdik.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst