Asenkron Motor Sürücüsü hakkında

güvenç

Üye
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
88
Puanları
1
Asenkron Motor Sürücüleri ile 1000devir/dak asenkron motor 10 dev/dak şeklinde uzun süre çalıştırılabilirmi?
Herkese iyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
çalıştırılabilir sayın kardeşim inverter sistemleri ile devir sayısı değiştiriliyor. frekans değişimini yapıyorsun ve devir sayısı ona göre değişiyor örnek
1500d/dk 50hz
1602d/dk 60 hz diye ssayın kardeşim
 
Asenkron Motor Sürücüleri ile 1000devir/dak asenkron motor 10 dev/dak şeklinde uzun süre çalıştırılabilirmi?
Herkese iyi çalışmalar.

Anladığım kadarı ile 1000 rpm' lik motoru 10 rpm'de çalıştırmaktan bahsediyorsunuz.Motor sürücülerinde çıkış ferekansı çok düşük seviyelerde kalır.Motorunuzu soğutamazsınız.Soğutma sağlarsanız.Çalıştırabilirisiniz.
 
inverter sistemleri ile devir sayısı değiştirilebildiğini biliyorum fakat bu devir sayısını en fazla ne kadar değiştirebilir.Normalde 1500 dev/dak ile dönen bir asenkron motor inverter(sürücü) yardımıyla 15 dev/dak da yüklü olarak uzun süreli çalışırmı .Yani motor arızalanmaz mı?
Herkese iyi çalışmalar..

Bu soğutmayı nasıl sağlarız.Böyle birşey mümkünmü?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
cebri soğutma ile yapılabilir ama aslında çalışma devriniz bu kadar düşükse invertör yerine redüktör kullanmak daha mantıklı olur.
 
sayın i.tandogan hocam
redüktör kullanmayı düşümdüm fakat motorun hızı istendiği zaman kullanıcı tarafından kolayca değiştirilebilmeli bu nedenle sürücü düşünüyorum.Sadece sürücü ile hızı nominal hızın 100 de 1 ine düşürmek yerine hem redüktör(1/30luk) hemde sürücü kullanırsam motorda meydana gelecek ısınmanın önüne geçebilirim diye düşünüyorum.
Herkese iyi çalışmalar..
 
evet 1/100 yerine 1/30 redüktör ve sürücü çok makul bir kullanım olur. hem ayar yapmış olursunuz hemde motoru ağır şartlarda kullanmamış olursunuz.
 
Tek fazlı asenkron motoruma enda sürücü almayı düşünüyorum.Önceden kullanım klavuzunu okudum."Sürücü kesinlikle toprağa bağlanmalıdır."yazıyor.Evimde topraklama hattı yok. sürücüye toprak bağlamazsam zarar verirmi?
 
Son düzenleme:
endanın tek faz çıkışlı sürücüsü yok diye biliyorum yanlış bir malzeme almayın sürücünün girişi tek faz çıkışı üç faz imal edilmiştir.
 
tek fazlı asenkron motorların sürücüsü yok heralde aradım bulamadım nette.Bunun yerine 3 fazlı motor alsak sürücü olarakta girişi 1 fazlı çıkışı 3 fazlı sürücüden alsak evdeki şebekeden 3 fazlı motoru hem çalıştırıp hemde kontrol edebiliriz sanırım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst