Asenkron motor durdurma

Sunu yapmanız belkı daha mantıklı; motor devamlı çalışsacak, şahmerdan presler gibi, elektrıklı bır kavrama ile, istediğin an, hareket karsıya aktarılacak. Bu iş için makına/mekanıkçilerin devreye girmesi gerekir. Bence , konuyu bu yönde yogunlaştırın, kontaktöe, motor arızlarından kurtulursunuz. Başınızda agrımaz..
çok mantıklı ve cok akıllıca bir öneri sadece gerektiğinde kasnagı cevirirsiniz
@zeybek saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın ustalarım ,malesef kontaktör ile durma fikrimiz pek sağlıklı olmadı ve bundan vazgeçtim. Kontaktör arızası çok oluyor . Ayrıca motor aşırı derecece ısındı. Iptal ettim. Bunun yerine @c.berkan ustanın dediği gibi üstlerime bir rapor sunup frenli motor aldırma düşüncesindeyim.
 
Merhaba bende fikrimi söylemek isterim..
Bu tarz uygulamaların kullanıldığı yerlerde en temiz ve kolay olanı Sürücü kullanarak yapılan frenlemeler.
Daha önce günde 1000'i geçmeyecek frenleme sayısı ile çalışan bir sistemde ani durdurmayı Duruş rampa ayarını kullanarak yapmıştım. Sorun yaşamadım.

Tavsiyem frenli motoru tedarik etmeden önce sisteminizin mekaniksel olarak uygunluğunu kontrol etmenizde yarar var. Bazı durumlarda mekaniği değiştirmek yerine motor kontrol yöntemini değiştrmek maddi olarak sizin için daha uygun olabilir.

Konuyu takip ediyoruz. Yaptığınız denemelerin sonuçları paylaşırsanız memnun oluruz.
 
Tabi ki öneriniz için teşekkür ederim @ugurbarut . Isletmemiz hazirladigim raporu onaylar ise sonuçlarını paylaşacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,851
Son üye
KürşatCetiner

Yeni konular

Geri
Üst