Asenkron motor arızası hk

Merhaba
Öncelikle 380voltu kontrol edin. 380v da anormallik olup olmadığına bakın. Eğer sorun yok ise motorunuz kavrulmustur. Bende bir elektrikçi olarak bobinajciliga merak saldım ve motor sarimina başladım. Başıma daha önce bu tarz problem geldi ve 70 80A çektiğini gördüm.
Ölçü aletinin ohm kısmıyla ölçüm yapın ve bobin uçlarıyla şase arasında olcumunuzu yapın. Eğer kiloohm veya megaohm veya da her hangi bir deger alıyorsanız motorunuz arizalidir.
Bir diğer konu pervanenizde balans varsa bu da motorunuzun sürekli arizalanmasina neden olacaktır.
Birde fan motorunu yıldız üçgen bağlantısı yaparsanız 5saniye süre koyun daha fazlası motora zarar verecektir. Amaç kalkisda fazla amper çekmemesi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar,

Havalandırma fanını döndüren 7.5 kw asenkron motor üçgen bağlanmış. Şimdiye kadar problem yoktu ama artık çalışırken 80 A çekiyor ve ilk hareketi yapamıyor. Haliyle şalter atıyor yüksek akımdan dolayı.
Bunun yerine yıldız bağladık ve bu kez 21 A çekti ama yine kalkış yapamadı motor...
Sorun ne olabilir?

Sent from my SM-G925F using KontrolKalemi Forumu mobile app
Motoru boşa çıkarıp deneyin.Motorun rulmanlarında veya bağlı bulunduğu parça da sıkışma olmuş olabilir.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Yüksek ampere maruz kalan motordan fazla hayır beklenmez. Bobini kavrulmustur. C.berkan arkadaşımızın dediği gibi motor sökülüp genel bakımı yapılmalı.
 
Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Teknik servisi bekliyoruz. Garanti kapsamı nedeniyle risk almak istemedik. Sonucu muhakkak buraya yazacağım.

Sent from my SM-G925F using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst