Aselsan Mühendislerinin Ölümleri

Batıcak yakında dünya.
 
Hocam bu ülkeler ABD güdümünden hareketsiz edemezler kolaycı bir bakış.Japonyanın belki alternatifi yok ama İngiltere gibi bir ülkenin tedarik alternatifi çok.Keza Almanya öyle İtalya öyle..Japonlar bile böyle bir şey bulsalar sır kalmaz inanın.Herifler kendi uçaklarını ürettiler zaten(mitsubishi) ama sonradan gidip F-35 fabrikası kurdular.

Dönüp dönüp aynı şeyleri tekrar ediyor duruma düşüyorum ama ben biri ispatlayıncaya kadar bu tür şehir efsanelerine sektörü birazcık bilen biri olarak inanmıyorum.Tabi ki aksine de kimseyi ikna edemem.Neticede inanmak isteyen herhangi birisini (yanlış anlamayın sizi değil geneli kast ediyorum) kimse ikna edemez.

Kuşkuculuk iyidir ama bu paranoyaya dönüşmemeli.Yoksa dışarıdan mermi bile alamayıp düşmanınıza karşı (örneğin bu tür meseleleri dert etmeyip alabileceği her silahı alamaya çalışan Yunanistan'a karşı) zayıf düşer ve burnunuzu sürterler.

Edit: F-35 lerin ABD'ye veri göndereceği taaaaa en başından belliydi yahu.Hem Bakım idame hemde ALIS denilen lojistik sistemi için.
örnek olarak google verbiliriz konum kapalı iken bile konumumu biliyor gittiğin yerleri paylaşmak istiyormusun diyor amerika menşeli ne varsa hepsi kontrol edilebiliyor kendileri tarafından adamlar yıllar önce almanya yı dinlemişlerdi daha önce çalıştığım iş yerinde suça karışmış birisi vardı telefonları olay yerine gitmeden kapatmıştık diyor kamera filan yok o saatte neredeydiniz diye sordular evdeydik demişler polis bilgisayardan açıp telefon sinyallerinin orada olduğunu göstermiş numaralarından inkar edememişler tabi şuanda denetimli serbestlikten yararlanıyor isterlerse herşeyi biliyorlar ama pek ilgilenmek istemiyorlar umursamıyorlar vatandaşı
 
Kesinlikle sebepsiz bir yere değildir. Eminim işlerinde çok başarılı insanlardı. Ülkenin gelişmesine izin vermemek için kendisini parayla satanlar var aralarında. Yoksa bu kadar kolay olabilir mi?
 
Komplo teorisine kurban gittikleri zaten bilinen bir gerçekti. Ülkenin önde gelen mühendisleri ise olabilecek iş. Neden olmasın?
 
Son düzenleme:
Norveç geçenlerde ilk F-35 lerini abd'den teslim aldı. Denemeler sırasında, uçağın her uçuştan sonra Lockheed Martin'e veriler gönderdiğini farkettiler. Yani adamlar tanesi 150 milyon dolara uçak satmışlar, içine de SPYWARE yerleştirmişler :D

Şimdi abd bizi de tehdit ediyor "bak size, parasını verdiğiniz F-35 leri vermeyiz ha!" diye. Yav zaten o uçaklar bizim hiçbir işimize yaramaz, çünkü @kesmez in dediği gibi, hepsinde bir "kill switch" ve daha nice bilmediğimiz tuzak vardır.

Şimdi gene bazı arkadaşlar diyecek ki "ya güldürmeyin adamı, böyle herşeye komplo teorisi yakıştırmayın" diye. Ama bir düşünün, abd şu anda elinden gelse bizi bir kaşık suda boğacak, o kadar kinli. Bize verecekleri F-35 lere böyle tuzaklar koyma imkanları varsa, NIYE KOYMASINLAR? Asıl birisi "yok abi, o uçaklar temizdir, tuzak spyware falan yoktur" derse "ya güldürmeyin adamı" denmesi lazım :)

spyware olmazmı hemde FPGA larda :) kralı vardır.

Ben o kriteri şu şekilde koyuyorum: Eğer bir sistemi, yazılımı ve donanımı ile tam olarak anlayamıyorsak, orada bir truva atı olduğunu varsaymak, olmadığına inanmaktan daha mantıklı.

kesinlikle katılıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst