Aselsan, Leopard tankı dünyanın en iyisi yaptı

Aksi

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
26 Eyl 2008
Mesajlar
1,887
Puanları
472
Yaş
40
Dünya ülkeleri de Aselsan, Leopard tankı gündemine aldı...

060520112044039246906.jpg


ASELSAN, Leopard 2A4 tankı modernizasyonunu gerçekleştirdi ve adını ‘Leopard 2 Next Generation’ koydu. Leopard 2 modernizasyon konfigürasyonu ile Aselsan, Leopard 2A4’ün tüm elektronik, elektro-optik, elektro-mekanik ve elektro-hidrolik sistemlerini, yeni geliştirilmiş son teknoloji ürünü sistemlerle değiştirdi. Bu da tanka dünya üzerinde bulunan diğer ana muharebe tanklarına göre performans ve ömür boyu maliyet konularında üstünlük kazandırdı.

Aselsan, Leopard 2A4 tankı modernizasyonuna yönelik yürüttüğü çalışmada prototip üretim aşamasını tamamladı. Yeni Leopard, 10-13 Mayıs tarihleri arasında IDEF 2011 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergilenecek. Mevcut ana muharebe tanklarından üstün özelliklere sahip olan bu Leopard 2 modernizasyon konfigürasyonu son teknoloji ürünü sistemlerle donatıldı. Tüm müttefik ülkelerin Leopard 2 modernizasyonlarına yönelik teklif verilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda geliştirilen prototip tank, 2011’in ikinci yarısından itibaren Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından test edilerek, kalifikasyonu gerçekleşecek.

Sadece mevcut sistemlerin bazı birimlerinin ya da parçalarının kısmi olarak yenilenmesi suretiyle gerçekleştirilecek bir modernizasyon her ne kadar ilk maliyeti düşük olan bir çözüm gibi görünse de, ömür boyu idame maliyetleri göz önünde alındığında 20-30 yıllık sistemleri korumanın maliyeti uzun vadede çok daha fazla oluyor. Yeni Leopard 2’de birbirinin fonksiyonlarını devralabilen bağımsız iki periskop sisteminden oluşan Aselsan Yeni Nesil Atış Kontrol Sistemi yer alıyor.

Aselsan, Leopard tank dnyann en iyisi yapt - GAZETEVATAN.COM
 
emegı gecen herkesın elıne aklına saglık
 
Çok güzel bir tank. Hafif olması ve daha etkin olabilmesi için paletlerindeki aralılar arttırılmış...
 
Ülkemizin ilerlemesi için, dünya devleri arasına girmesi için, teknolojiye de evet, enerjiye de evet....
 
Milletimiz için sevindirici bir haber..
 
güzel ve sevindirici bi haber, bu teknolojiyi kullanarak para kazanırsak daha da güzel olur
 
aselsan çok başarılı işlere imza atıyor.tebrik ediyorum tüm çalışanlarını.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst