Asekron motorda sarımda aynı faza ait bobinler nasıl baglanır?

Katılım
9 Nis 2012
Mesajlar
300
Puanları
1
Yaş
37
slm herkeze kolay gelsin öncelikle benim sorum 24 oyuklu 3 fazlı asekron motorda sarmak isitiyorum her faz için 2 şerli bobin gurubundan 2 adet bobin gurubu düşüyor toplam bobin 2 şerli 6 adet bobin düşüyor benim burda sorum aynı faza aiit bobinleri kendi aralarında serimi parrellemi baglıyacam stator içinde biraz detaylı bilgi verirseniz sevinirim iyi çalışmalar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bana motorun etiket değerlerini verin. Sipir sayısını verin yardımcı olayım.
 
Örnek verecek olursam.
Elimde 1,5 KW 3 faz motor var. 24 oyuk 2880 d/dk Hatve:10 -12 , sipir: 67
Ben bu motoru seri bağlıyurum. Giriş ucunu U alırsam çıkış çıkışa bağlanacak Çıkış ucu x olacak. Fazlar arası 120 derece bağlantılar arası 180 derece olacak. Megep dökumanından da yararlana bilirsiniz.Şemalar var. Kolay gelsin.
 
motorun gücüne göre seri yada paralel bağlantı değişir diye biliyorum.
 
konu başlığı bile yanlış mesleyiniz bobinaj değil ise başlık atığınız konoyu tartın bilginiz yoksa yorum yapmayın.
 
sn icerenşehir biraz heyecanlı cevap yazdım mazur görün. ort güclerdeki motorların sarımları genelde seri bağlantı olur 0.25kw 7.5kw kadar özel motorlarda daha farklı seri ve parelel bağlantılarda cıkar. sizin örnek verdiğiniz 24 oyuklu kılasik birmotor 4 kutuplu misal 6 bobinli faz başına 2 bobin düşer adım 6.8 bağlantı giriş cıkış seri olur. 24 oyuk 2 kutuplu motor 6 bobin faz başına 2 bobin düşer adım 10.12 bağlalantı cıkış,cıkış seri olur. buna benzer büsürü örnek verile bilir. .Megep dökümanların dan ,bobinaj kılavuzu adında güzel bir kitapvar faydalına bilir birazda görsel uygulama olması gerekli .
 
slm yıldız yıldız ustam ben o meb dökümanlarını çok inceledim elime bir motor statoru aldım 24 oyuklu motoru sardım laki motorun baglantılarında atıyorum 1 oyuk u fazını girsem her faz arası 120 dere açı farkı var diyorum diyorum ki ikinci fazın girisi 9 olacak fazların girişlerini buluyorum yerlerini fakat aynı faza aiit bobinleri faz girişleri hariç kendi aralarında nasıl baglanır diye sormuştum sagolun cevap yazmışsınız örnek vermişsiniz 24 oyuklu 6 bobin faz başına iki bobin düşer demişsiniz adım 10 ,12 baglantı çıkış çıkışa seri olur demişsiniz peki ustam bu sarımda çıkış çıkışa seri baglamasakta çıkış girişe yada giriş çıkışa baglasak bu motor çalışmazmı birde özellikle şunu sormak istiyorum ustam verdiginiz örneklerde adım 10.12 yada adım 6.8 demişsiniz adım ne ustam anlamadım bu adım hakkında geniş bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ediyorum
 
sn içerişehir teknik öğretmen A.HİKMET FIRATIN Bobinaj kılavuzu adlı teknik öğretmen ABDULLAH GÖRKEM İn Elektrik makinalarında bobinaj adlı eserlerinde bütün bilgiler mevcut. adım 'hatve' bir bobinin giriş ve cıkış kenarları arasındaki oyuksayısına denir. örnek 10 .12 adım olduğu zanan oyoklara yerleşen bobinin ortasında 8 oyukolur. 24 oyukta 'ankuşta' 10.12 adım dendiği zaman 2800 d/d iki kutuplu motor akla gelir. bağlantı şekli cıkış ,cıkışa veya giriş girişedir. giriş,cılış olmaz motor calışmaz. piratikte bağlantı şuşelilde ic ucları ayırıyor sunuz dış uclarıda ayırı yorsunuz .icucları tam karşısına gelen ic ucla bağlıyursunuz 6 ucta aynı şekilde .dış uclara gelince bir uc alıyorsunuz yanındakını bırakıp 3cü onun yanın dakini bırakıp 5 ucu alıyor sunuz albığınız uclar u,v,w olur bıraktığınız uclar z,x,y ucu olur. 1400 d/d döt kutup daha farkl yazım uzadıgı icin burda bitiriyorum kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst