Asansör Projesi Kumanda Devresi

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
Arkadaşlar 8 katlı bir apartmana ait asansör projesinin kumanda devresine ihtiyacım var, yalnız kumanda devresinde gerekli tüm korumaların yapılması gerekiyor. Kabinde de ayrıca iç kapı olucak. Ayrıntıları yazmıyorum, biliyorsunuzdur, yalnız gerekli tüm korumaları yapılmış bir kumanda devresine ihtiyacım var. Forumdaki asansör projelerini inceledim fakat, onlar biraz basitçe, yani gerekli korumaların birçoğu yok, yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar kimseden cvp yok :) , yardımcı olursanız sevinirim valla, plc'ye fazla ek modül ekleyip maliyeti fazla arttırmak istemiyorum, display için pic 16F877 veya 16F628A kullanmayı düşünüyorum. PLC ile pic arasında haberleşme olması gerekir. Displaydeki değeri plc'ye göndermem gerekir. Bunun için ne yapabiliriz.
 
kardeş ben çakır asansör üzerine uzman olduğumu düşünüyorum katsayısı farketmez sana projesini gönderirim yalnız bana çalışacak sistemde netür korumalar olacak birde motorun tekmi çiftmi hız olduğunu yazarsan yardımcı olabilirimmns adresim [email protected] 05462259371 çakır ali
 
kardeş benim adresime kendi adresinde cvp verirsen sevinirim
 
kardeş vallah ben msj sayfaya gönderemedim yardımcı olursan sevinirim msj sen gönderirmisin yada sen cevaplaya bilirsen sevinirim elimde çift hız motorvar yalnız ani kalkma ve durma yüzünden çalışma prensibini değişmek istiyoruz 1 hıza bastığımda çalışacak ve bıraktığımda duracak 2 hıza bastığımda önce 1.hız 2 saniye sonra 2.hız devreye girecek birden bıraktığımda 1.devire geçecek 2 saniye sonra stop edecek fren sistemi mevcut bu vinçte kullanılacak malzeme listem 3 adet 1 açık 1 kapalı zaman rolesi 3 adet 3 açık 1kapalı kontaktör mevcut bu biraz acil kanka yardım edersen sevinirim sağolasın
 
İstediğiniz hız ayarları için, inverterden frekans ayarlamalarını yapabilirsiniz, ayarladığınız frekansları kaydedebilirsiniz. Örneğin 1 numaraya 25 Hz, 2 numaray 14 Hz gibi . Bu parametreleri ayarladıktan sonra kumanda devresini yapabilirsiniz. Kontaktör ve zaman rölesi kullanarak. Bence sadece, ek modüle gerek kalmadan plc ' nin cpu kısmını kullanarak daha ucuza çıkartabilirsiniz maliyeti,plc kullanarak, tam bilemeyeceğim.
 
Saolun arkadaşlar, Araştırmalarıma göre, bu iş pic ile plc' ye göre çok daha ucuza çıkmaktadır. Bilgilerineze sunulur.
 
Selam arkadaŞlar ben 11 katli basİt geÇİcİ bİr yÜk asansÖrÜ yapacam fakat her katta bİr swİÇ ve sadece zemİn katta kontrol butonlari veya anahtarlari kullanmayi dÜŞÜnÜyorum ama plc veya mİkroİŞlemcİ olmadan sadece kumanda devresİnİ yapmak İstİyorum acİl lazim forum yÖnetİcİlerİnden de rİcam bana en kisa sÜrede bana yardimci olursaniz sevİnİrİm...Şİmdİden herkese teŞekkÜr ederİm..kumanda Şemasi konusunda yardimci olursaniz sevİnİrİm.hazir Şema Çİzİmlerİde fİkİr aÇisindan faydali olur bence herkese İyİ ÇaliŞmlar ben buralardayim beklİyorum..
 
merhaba arkadaşlar ben bitirme projesi olarak 10 katlı asansör projesi aldım.Devreyi PIC ile yapmayı düşünüyorum ama ilk aşama olarak hoca benden asansörün teknik özelliklerini istedi yani mesela asansörün hızı , devrenin çektiği akım gibi . İşte ben bu noktada tıkandım . Bana yardımcı olabilecek var mı ? Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst