asansör motorunun duruş kalkışını yumuşatmak??

yks001

Üye
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
91
Puanları
1
Yaş
40
slm arkadaşlar
tek devirli gücü 1.1-5.5 kW arasında değişen üç fazlı motor bulunan yük asansörleri var.bunların sert kalkış ve duruşları sıkıntı yapıyor.bunu motorları değiştirmeden mesela bi softstart yada başka bi yöntemle nasıl yumuşatabilirim.asansörler çok teferruatlı değil tamamen röle mantıklı yani kontaktörlerle çalışıyo en az 2, en çok 3 duraklı yani 2 katlı ve 3 katlı yerlerde kurulu.yardım eden olursa memnun olurum.
ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sevgili yks,
asansör panolarında kullandığımız hız kontrol cihazları var. size tavsiyem bir hız kontrol cihazı alarak hızlanma ve yavaşlanma zamanlarını 3-4 sn ayarlarını yaparak yol vermenizdir. motor kalkış yaparken veya dururken ayarladığınız 3-4 sn zaman aralığında tepki verecektir. ama önemli olan şu, kullanacağınız hız kontrol cihazı tork kontrollu olması lazım ki kalkış anında motor bayılmasın.
kolay gelsin.
 
merhaba yks
işini ucuz yollu halletmek istiyorsan softstart işini çok rahatlıkla görür. Ama motorun asansörün içindeki yüke göre davranmasını istiyorsan tork kontrollü hız kontrol cihazı kullanmak daha doğru olur. Kalkış ve duruş rampalarınıda boş asansör ağırlığına ve maximum dolu ağırlığına göre ortalama bir değer vermen daha verimli olur. Rampaları ne kadar düzgün verirsen kalkış ve duruş ataletini o kadar az hissedersiniz.
 
ilginiz için teşekkür ederim ama biraz daha geniş kapsamlı bilgi alabilirsem daha iyi olur.mesela malzeme olareak ne kullanabilirim tanıtıcı bi resim,döküman olabilir nasıl temin edebilirim.
çok şey istiyorum bende biliyorum kusuruma bakmayın ama lütfen yardım edin ???
 
sevgili yks 001
burada bahsettiğin motorların vvvf motor mu çift hılı veya tek hızlımı olduğunu belirtmemişsin
sana telemecanque altivar 71 i kapalı çevrim olarak çalıştırmanı tavsiye ediyorum duruş kalkış hassaiyeti için
sürücnün içindende fren lojik kontrolü menüsünden
1 -fren tutma gecikmesi
2-fren bırakma gecikmesi
3-fren tutma frekansı (bu parametre kapalı çevrimde ototmatik olarak ayarlamalısın)
seyir halindeki konforu ise hız oransal kazanç ve integral sabiti parametreleriyle ayarlamalısın
soft start senin işini tam olarak görmez sadece kalkışı yumuşatır duruştada yumuşatmalı istersen maliyet artar en iyisi sürücü telemecanicue pahalı gelirdersen arkel adrive kullan yerli asansöre özel asansörcüler arasında bilinenn bir markadır www.arkel.com.tr
 
Sn. sanatkar konuyla ilgilenip zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim
 
Asansör uygulamasında softstarter kullanmak yanlış olur. Birebir seçtiğin softstarter saatte 10 startta müsade eder. En iyi çözüm hız kontrol cihazıdır. Shindler'in tercihi Vacon'u kullanmanı tavsiye ederim. Açık çevrimde dahi çok iyi konfor elde edebilirsin.
 
slm arkadaşlar konuyla ilgilenip cevap yazanlara teşekkür ediyorum.
bu arada telemecanique motor sürücüleri
fiyat listesi buldum belki işinize yarayabilir


http://www.teksanelk.com/fiyat/SE.pdf
 
kilowata uygun motoru ilgili firma uzmanıla konuşarak karar verebilirisniz. daha sonraki bağlantı kablaj işlemleri için sadece bağlantı şemasına bakman yeterli sorun yaşamadan bağlayabilirisn.parametre konusunda da satan adam sana mutlaka yardım cı olacaktır.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Ysk, bu uygulama için öncelikle soft starter veya sürücü kullanman teorik açıdan mümkün gibi görünse de, soft starter lar ı çok sık start - stop yapan yerlerde kullanamazsın ( markadan bagımsız konuşuyorum ), bu yüzden bu uygulamada sürücü kullanmalısın.

Seçtigin sürücününde arkadaşlarında bahsettigi gibi tork kontrollü bir sürücü olmasına dikkat etmelisin.

Seçtigin sürücünün duruş ve kalkış rampasını kullanarak daha yumuşak bir duruş ve kalkış saglayabilirsin. Hatta bu rampa şeklini lineer degil de S rampa seçmen bu yumuşak duruş ve kalkışda az da olsa daha iyi sonuç verebilir.

Sana önerecegim marka ise, ABB nin ACS_M1 modeli dir. ( DTC motor kontrol yöntemi, kapalı cevrim çalışma imkanı v.s )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst