asansör makina dairesini nasıl soguturum ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar;
Buradaki sorunu sizlerle paylaştım çünki amatörce yapılmış bi takım işlevler söz konusuydu,split klimanın bakımsız olması ,tavan izolasyonunun tam yapılmaması ve klima olmasına ragmen yaz aylarında ventilatör aracılıgı ile dışardan içeri sıcak havanın tatbik edilmesi büyük bir menfez olması gibi,
Klimaların çalışma prensibini bir çogumuz bilir,belli bir metre karenin kapalı olması şartı ile ısıtılması veya sogutulmasını saglayan cihaz ve ortam izalasyonununda büyük bir öneminin olması göz önünde tutulmalı.
Benim yaptıgın işlemler sırası ile ile şunlar;
1_Tavan izalasyonunu yapmak,
2_Duvar tipi split klimaların bakımını yapmak ( iç ve dış ünitenin )
3_İç hacmin,dış atmosferle baglantısını kesmek,
4 _Ve içerdeki hava sirkilasyonunu hızlandırmmak için 1 adet yer tipi ventilatör,
Sonuç %70 oranında olumlu..
Konuyla ilgili yorumlarını ve düşüncelerini paylaşan arkadaşlara ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
erolgke ' Alıntı:
İmalat gereği ısınan çeliği soğutmak için pnomatik soğutucular kullanıyoruz. Basınçlı hava olması gerek. Bu havayı bu cihaza giriyoruz. İki çıkışı var çok soğu hava veriyor çıkışların üzeri buz tutuyor. İnternette aradım bulamadım yedeğini alacaktım. Fuarda gördüm kataloğunu gönderecekler. O zmaan detaylı bilgi yazarım. Bu cihazı kullanarak motor gövdesine verilebir. Denemek lazım. Motorları düşük hızda çeviriyorsan arkasındaki fanlardadüşük devirde dönecektir buda etkileyebilir.
selamlar;
Hocam gelmedi mi katalog :) Teknolojisini merak ettim ayrıca fırın motorlarında da lazım bana.Bu cihazın markası nedir?
Kolay gelsin.
 
sn blacktook kullandıgınız kliamlardan bence verim alamazsınız. nedeni klimanın soguttugu-ısıttıgı ortam dışa kapalı olması gerekiyor. Resimlerde çatıda açıklıklar ve alanın kapalı ortam olmadıgı görülüyor. Bence sogutmak istediginiz alanı belirleyin izole edin tek klima yeter. Ben bir ups 10 (kVA) 8 adet server bir telefon santrali olan odayı 14000 btu klima ile 20-22 derece alası tutabiliyorum. pano içinde toz olmadıgına gore dısarıdan içeriye üfleyen bir fan koyarsanız sorun çözülür.
 
Sn.maintinance ;
İlginiz için teşekkür ederim,sorun aslında çözüme ulaştı,tek yapılması gereken ortamın dışarıyla bagıntısının kesilmesi ve dış atmosferden içeri hava girmesini engellemek ayrıca iki adet split bu işi rahatlıkla çözümleye biliyor.
Saygılarımla;
 
Arkadaşım ısınmış havayı menfezden dışarı atarsan otomatikman ortamı ısıtan elektriksel ısıları da dışarı atmış oluyorsun , geriye çatının sıcaklığı kalıyor Aynı durumla bende karşilaştım ,motorlara kanal yaparak ısıyı dışarı attık,bendeki betonarme idi sendeki zerte çatı Çatı izalasyonunu yap arkadaşların dediği gibi artı basınç yerine eksi basınç uygula olur biter birde ilave para harcayıp klimayla soğutmaya gerek var mı? Zannetmiyorum çatıdan havalandırma aç olsun bitsin, hem motor fanları dışarı atacak hemde çatıdan açarsan içerisi de havalanacak doğal açamazsan ısınmış havayı fanla tahliye edelim. Aynı cihazlar bende de var, yalnız bendekiler ikiz 2 X 4 kişilik ve ikiz 2 X 8 kişilik toplam 4 cihaz Konenin Fillandiya malı malı. Sabah 8 akşam 6 hiç durmadan çalışıyorlar çatı betonarme klima da yok, sadece havayı tahliye ediyoruz motorların emiş yerine diş havayı pencere vasıtasınla veriyoruz,özellikle 4 kişilik olanlar hiç soluk almıyor
 
arkadaşım benim de tavsiyelerim olacaktır öncelikle aynı sistemden bende kulladım öncelikle dışardan içeriye girmekte olan havanın kesilmesini saglayıp izolasyonu yaptırdıktan sonra resimde gördüğüm kadarıyla birden fazla olan split klimalar ile bu sorunu çözebirsin
 
Merhaba,
Aynı sorunu biz de yaşadık.
Bizim binamızda 5 adet asansör var, ve benzer bir ısınma problemi de bizde oldu.
Hassas kontrollü klima kullanarak çözüm bulduk. Bu cihazlar yüksek soğutma kapasitesinin yanında yüksek hava debisine de sahip olduğu için etkili bir soğutma gerçekleştiriyor. Genelde data odalarında kullanılan bu cihazlar bizim ihtiyacımızı görüyor.

Saygılar.
 
Sn.frhn ;
Öneriniz için teşekkür ederim,diger cevaplarımdada dedigim gibi öncelikle odanın dış atmosferle bagıntısının kesilmesi sorunu %50 oranında çözümlüyor ,geriye kalan iç atmosferi sogutmakla yükümlü olan klimaya kalıyor.
Saygılarımla;
 
ortam ısısında etkilenen motorler değilde panodaki enstrümanlar sanırım sadece pano kliması kullanman yeterli olur sanırım.
 
Sn.eyupdurak ;
Ortam ısısından özellikle motorlar ciddi zarar görmektedir,tabikide pano içerisindeki devre elemanlarıda etkilenmekte fakat özellikle motorlar,fazla ısındıgından dolayı sıksık termikten açma veriyor esas önem arzeden sorun buydu.
Saygılarımla;
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,164
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst