asansör makina dairesini nasıl soguturum ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emrah

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
842
Puanları
131
merhaba arkadaşlar,ekteki resimlarde görmüş oldugunuz gibi toplam 4 adet asansör motoru ve mekanizması var.şimdi sıkıntım şurda bu asansörler gün içersinde hiç durmaksızın çalışıyorlar ve motorun dış yüzeyi döküm oldugundan dolayı çabuk ısınıyor ve sogumak bilmiyor dolayısı ile termikten çok fazla açma veriyo ve buda asansörü kullananların madur durumda kalmasına neden oluyor.
Bu asansör dairesinin çatısı saçtan yapılmış ve dolayısı ile yaz aylarında bundanda kaynaklanan ciddi bir ısı açıga çıkıyor ,burayı sogutmak için havayı içeri dogru üfleyen 1 adet ventilatör ve hava çıkışı için 1 adet menfez konulmuş extra olarak 2 adette duvartipi siplit klima komulmuş ama içerisi ve motorlar hiç bir şekilde sogutulamıyor.
sizce ben bu makina dairesini ve motorları nasıl soguturum..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

2j4wx93.jpg
35ajcpy.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İmalat gereği ısınan çeliği soğutmak için pnomatik soğutucular kullanıyoruz. Basınçlı hava olması gerek. Bu havayı bu cihaza giriyoruz. İki çıkışı var çok soğu hava veriyor çıkışların üzeri buz tutuyor. İnternette aradım bulamadım yedeğini alacaktım. Fuarda gördüm kataloğunu gönderecekler. O zmaan detaylı bilgi yazarım. Bu cihazı kullanarak motor gövdesine verilebir. Denemek lazım. Motorları düşük hızda çeviriyorsan arkasındaki fanlardadüşük devirde dönecektir buda etkileyebilir.
 
sayın erolgke,en kısa sürede detaylı bilgilerinizi bekliyorum..
bu konu benim için önemli oldugundan dolayı farklı fikirlerde bulunan arkadaşlarımda olursa sevinirim.

sn. üyeler bu konuda başka fikri olan yokmu yardımcı olursanız gerçekten sevinecegim.çünki burasını ve motor gövdelerini sogutmam gerekiyor
 
motorların orıjınal fanlarının yerıne: sureklı calısan fan takabılırsın
 
sayın suha37 asansör sistemi kone marka dolayısı ile basıt bir yapıya sahip degil,artı olarak motorlar tam devrinde dönüyor yani asansör kabini hareket etsede etmesede motorların arkasındaki fan hızlı ve tam devrinde zaten dönüyor sistemi ona göre ayarlanmış.
motorların her birinin termik ayarı ise 110 dereceye ayarlı,
Burdaki sorun motor gövdelerinin döküm olması yanı ısındıgı zaman soguması çok zor oluyor,ve makina dairesinin çatı katında olup tavanın saçdan olması özellikle yaz aylarında odayı sogutamaz isem motorların karşısında kumanda panoları plc leri var esas ısıdan etkilenen bunlar..
motorlar 110 dereceye kadar zaten termikten açmıyor.
 
sn.blacktoot

Çatıyı ısı yalıtım malzemesiyle kaplamanızda size oda sicaklığının dış etkenlerden soyutlanmasını sağlıyacaktır.Böylece yaz aylarındaki sıcaklardan makina odasını bir nebze korumuş olabilirsiniz.

En nihayetinde kullanılan sistem kaliteli bir sistem ve defalarca testlerden geçmiş yeterlilik belgesine hak kazanmış bir sistem bunun için makinadan önce çözümü ortam sıcaklığını düşürmekte aramanız lazım diye düşünüyorum.


Saygılarımla...
 
sn.burçin

Çatıyı yalıtım yapmak muhakkak ısıyı biraz düşürecek fakat kesin çözüm degil, ortam ısısını düşürmek için ise 2 adet split klima,bir ventilatör ve bir hava tahliye menfezi var ben bunu bu şekilde başaramadıgım için sizlerden yardım istiyorum...
saygılarımla...

992cjm.jpg
 
Motorlarda inverter varmı kardeş.
 
motorların her birinde inverter var arkadaşım
 
bazı kagıt fabrikalarında dc ve ac motorlar menfez ile emilen fanın havası motora verilir ..
motorun bulundugu ortam havası degil : dış ortam havası
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst