asansör kumanda panosu

tahir549

Usta Üye
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
291
Puanları
197
Konum
GEBZE
merhaba arkadaşlar şöle bir proje var önümde 7,5 kw bir motorla küçük bir vince benzer asansör yapacağız 4 metre kabloyla elle kumandalı bir asansör yapmak istiyoruz mekanik parçaları beni ilgilnedirmiyor içerik kumanda panosu bu işin kumanda panosunu nasıl yapabilirim 7,5kw lık bir motoru nasıl kumanda edebilirim benim aklıma klasik şeylerden geldi mesela bir ileri kontaktörü bir geri kontaktörü mühürleme stop butonu termik röle felan ne kullanmamaız acil yardımlarını bekliyorum ne tip malzeme seçmeliyim iyi günler kolay gelsin.3 fazlı bi devremiz olacak.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bunu inşaat asansörü vinç olarak kullanacaksan frenleme önemli dinamik frenlemede koyabilirsin ama vinçli sistemlerde balatalı frenleme daha iyidir
 
çok sağol arkadaşım bende böle düşünmüştüm ama ne bileyim ilk defa yaptığüım için deneyimli arkadaşlardanda bilgi edinmek istedim. bu kadar yani :)
 
iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst