Asansör Enerji Panosu

zaten şemada pako şalter aydınlatma ve priz devrelerini kesmiyor ki.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
300 lük ve 30 luktaki faz nötr de karışmış ayrıca.
 
enerji panosuna 2*25 K.A.R ile aydınlatma, priz ve kabin aydınlatmayı ayırdım ama devreye aldığımda 2*25KAR atıyor asansör 4*25Kar atmadığı halde asansör devreye giremiyor sıkıntı ne olabilir?
 
kolon hattı yetersiz olabilir. gerilim düşümü hesabı yaptınız mı ?
 
Tüm gereklilikleri karşılayan bir örnek asansör panosu çizimi paylaşılırsa, her şey çok daha net anlaşılabilir.
 
Herkese hayırlı günler.Forumda yeni olmakla birlikte mühendislik hayatındada yeni sayılırım..Burdaki tecrübeli abilerimizin ve kardeşlerimizin bilgi ve tecrübelerine ihtiyaç duymaktayım....Asansör besleme panosunu ve kuyu armatür-prizleri ile ilgili takıldığım bir kaç nokta var...
Birincisi; asansör kuyusunun en alt noktasına konan acil STOP butonu çeşitli kaynaklarda konulması gerektiği bilgisi verilirken uygulamada hiç rast gelmedim.Yöentmeliğe göre koymak gerekirmi.Gerekirse bu butonu ilgilendiren kablo hangi panodan çekilir.Asansör tali panolarını besleyen asansör makina dairesinde olan Ana asansör panosundanmı yoksa ana asansör panosunu besleyen genelde elektrik odasında olan Ortak alan besleme panosundanmı ?
İkincisi;kuyu aydınlatma ve prizlerini ilgilendiren KAKR ve sigortalar Ana asansör panosunun içindemi olmalı yoksa harici bir pano yapılmalımı ?
Üçüncüsü;Birden fazla asansörün olduğu projelerde asansör ana panosu koymadan ortak alan besleme panosundan her asansör için harici kablo çekilebilirmi ? Eğer çekilirse kuyu aydınlatma ve prizlerini ilgilendiren kablolar herhangi bir asansör tali panosuna konulan KAKR ve sigortalar üzerinden alınabilirmi yoksa ortak alan besleme panosu üzerindenmi besleme yapılmalı..
Dördüncüsü; asansör kuyu aydınlatması tek vavien üzerindenmi beslenmeli yoksa çift vavien sistemi üzerinden beslenmesi için bir kural varmı ? Ayrıca bazı projelerde asansör kuyusunun en üst noktasına priz konmazken en alt noktasına konulan priz ise makina dairesindeki Asansör ana panosundan değilde elektrik odasındaki Ortak alan besleme panosundan beslenmekte.Bu doğrumu.....Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder,mümkün olduğunca yönetmelikler dahilinde bilgilendirmenizi rica ederim..
soruların çok güzel .. keşke bilen biri cevaplasa :))
 
elektrik gelen kısıma önce sigorta sonra artık akım koruması takılır..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,968
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst