Asansör çalıştığında adsl baglantısı kopuyor...

Katılım
15 Ara 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Asansör çalıstıgı anda binamızda adsl hatları kopuyor asansör durduğunda yine baglantı geliyor.Binanın yapım tarihi bir sene bile olmadı 3üncü katta oturuyorum .Telefon ankastresinden eve gelen kabloları buldum (cat5e).
Binada ben ve ustumdeki komsu ayrı ayrı dsl baglantısı kullanıyoruz aynı sorun ondada var ayrıca zaten dsl hattıda telekomun degerler normal demesine ragmen dsl hızmetını arayıp 4 mb yapın bari dedigimde snr marjin 6 dan asagı dusup baglantı kopuyo evime gelen değerlerde bunlar:
Mode: ADSL_2plus
Traffic Type: ATM
Status: Up
Link Power State: L0
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 136 166
Attenuation (0.1 dB): 410 220
Output Power (0.1 dBm): 166 124
Attainable Rate (Kbps): 4336 1071
Rate (Kbps): 2048 799

Benim düşüncem bina ici kabloları hıc dokunmadan bina dısından cat 6 utp kablo ceksem eve bu sorunlar ortadan kalkarmı sorunumu çözebilecek yardımcı olabilecek varsa yazmak uzun geliyosa telefonunuda arayabilirim lutfen yardım edin.(0546-904-2003)
 
Asansör devreye girdiğinde muhtemelen anlık olarak gerilim düşümü oluyordur.Bunun sebebi gevşek bağlantı veya ince kesit kablo kullanımı olabilir.Siz ve üstteki komşunuz haricinde bundan etklenen başka daire var mı? Varsa etkilenen dairelerin bulunduğu fazda sorun olabilir.Yani kısaca elektriksel bir sorun görünüyor yetkili bir elektrikçiye tesisatı kontrol ettirip ölçtürmenizde fayda var.
 
Tesekkurler Veysel kardeş, modemlerin adaptörleri 100~240v gerilimlerinde calısıyor diye yazılar oldugunu bılıyorum benimkide öyle ama dedigin gibi tesisatı yarın kontrol ettiricem ama fazda sorun oldugunda evdeki baska cıhazlardada sorun yaratabilecegini dusunuyorum.Az önce asansör fırmasını aradım bana böyle bıseyle hic karsılasmadıklarını bunu sizin dediginiz gibi binanın elektirigini ceken kisinin faz ile alakalı sorun yapabilecegini söyledi.Gercekten 1 hafta oldu ve asansöre birisi bindiginde o cıkacagı kata gelmeden yanına cıkıp kafa atasım olmaya basladı deliriyor insan :)
 
Belki diğer cihazlardada gerilim düşümü oluyordur fakat modem kadar hassas olmadıkları için hızlı tepki veremiyorlar ama bu böyle devam ederse evdeki diğer cihazlarda internet kopmasından daha fazla sorunlar yaşatabilir. Asansöre binenlere de kızma ne yapsınlar :) Bina kaç katlı kaç daireli.
 
6katlı 12 daireli .üst kattaki komsuya dedim sende de böle bi sorun varmı adamda cıldırmıs neti aldıgıma alcagıma pısman oldum dedi.Bende sorunun asansörden oldugunu dedigimde Allahın cezaları gecenın 1inde 2sinde inip inip cıkıyolar die kufurler etti :).Baskasına söledıgımde yav olurmu öle sey modemle asansörun ne alakası var delimisin die gülüyorlar yani yasayan bilir.Bilecikte oturdugumuz icin ne elektrikten nede dsl hizmetinden anlıyan akıllı baslı ınsan yok kucuk bı memleket 50 bin merkez nufuslu.
 
Binanın kat ve daire sayısını sormamda ki sebep sadece ikinize aynı faz geliyor diye düşünmüştüm.Ama 6 kat 12 daire ise her faza 4 daire şeklinde dağıtım yapılmış olabilir.Geriye iki daire kalıyor onlarda da modem yoktur belki.Buradan çıkardığım sonuç sizin ve üst komşunuzun ve diğer iki dairenin bağlı olduğu fazda gevşeklik vardır.
 
Adsl kablolarınız, asansör besleme hattının yanından geçiyorsa eğer
asansör devreye girdiği anda cat 6 kablolarınızda parazit yapma olasılığı yüksek..
adsl kablolarınızı mümkünse besleme hattından uzak tutmaya çalışın.
 
Asansör devreye girdiğinde çekilen yüksek akımdan dolayı voltaj düşümü olabilir ( sürücü varsa parazit dahi yapabilir ) ancak dediğiniz gibi kullanılan adaptörler 110 volta kadar çıkış gerilimini sabit tuttuğu için modemde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum zaten asansör durduktan sonra internetin hemen gelmesi modemin yeniden başlamadığının bir kanıtı modem yeniden başlasa internetin gelmesi zaman alır. Bir başka etken ise oluşan harmonik akım olabilir. Modeminize giren adsl kablonuz cat 5 olduğu için harmonik olarak yeterli koruma yapamaz. Cat 6 veya cat 7 kablo ile deneyip yada mümkünse adsl hat kablonuzu enerji kablolarından olabildiğince uzaktan getirmenizi tavsiye ederim. Örnek vermek gerekirse sadece enerji hattına çok yakın olduğu için telsiz telefonlarda arayan numaranın görünmemesi gibi anormal sorunlar bile başımıza gelebiliyor. Yani harmonik akım yabana atılmayacak bir etken.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst