ASANSÖR KONTROL SİSTEMİNİN YANMASI

ETEM5858

Üye
Katılım
5 Mar 2014
Mesajlar
19
Puanları
1
Iyi akşamlar bizim apartmanın hız kontrol sistemi elektrik yüksek akım gelmesinden dolayı sürekli yanıyor şuanda gelen elektrik 410 volt genelde uzun süreli elektriklerin gitmesinden sonra birden gelen elektrikten dolayı asansör hız kontrol sistemi yanıyor. Tam hatırlamıyorum ama asansörcü tek faza yada üç faza kaldığından dolayı yandığını söyledi bizde bir kontaktöre faz koruma rölesi taksak bu yanma olayından asansörümüzü koruyabilirmiyi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Olabilir...Termik rölede takarsanız olur.Çünkü çok fazla akım çekiyor demişsiniz sistemi ısıya karşı korur.
 
Fazkoruma rölesi+zamanrölesi+kontaktör ile bir devre yapabilirsiniz.

Faz koruma rölesi Gerilim normal sınırlar içinde olduğu zaman çıkış vererek zaman rölesini tetikler, mesela zaman rölesini 10 saniyeye ayarladınız. Zaman rölesi bu süre boyunca kontaktörü enerjilendirmez ve şeekede meydana gelicek ani değişikliklerden sistemi korumuş olursunuz. 10 Saniyede de elektrik kesilmemişse şebekede problem yoktur, süre dolunca kontaktör enerjilenir ve sisteme elektrik gider.

Şebekede meydana gelicek herhangi bir arıza da faz koruma rölesi kontaktör enerjisini keser ve sistemi enerjisiz bırakır.

Ek olarak Elektrik dağıtım şirketinizden bağlı olduğunuz trafonun gerilmi ayarını kontrol etmesini de isteyebilirsiniz, 410 volt olağan dışı bir rakam.
 
Kontrol kartınız yanıyorsa ve bu yüksek gerilimden kaynaklanıyorsa takacağınız koruma elemanlarının refleks süresi tekrar yanmasına izin verecek aralıkda olabilir. Bunun yerine sisteminize uygun UPS kullanın (Kontrol birimi için).
Şayet yeterli bütçe sıkıntınız yoksa tüm asansör sistemine UPS takın asansörde mahsur kalma durumunu unutun.

***Her ne kadar bu çözüm olarak gözükse de çevre duyarlılığı için akülü sistemlerden uzak durunuz. Mümkünse kontrol sisteminin
besleme sistemini kaliteli hale getiriniz.
 
Elektrik şirketini çağırdı hocam binanın aşağısına gelen elektrik 400 volt asansör sistemi çatı katında oraya gelene kadar 410 oluyordur tesisatta sıkıntı var diye şaçma sapan bir cevap verdiler
 
Panonun içine simens 3tf42 7.5 kw kontaktör
kontaktöre bağlı kael marka ke-fkr4 faz koruma rölesi
bir tane panonun üstüne voltmetre bir açma bir de kapama düğmesi taktırdım.
Zaman rölesi taktırmadım en üst katta oturuyorum zaten ben açar kapatırım diye düşündüm.
Inşallah işe yarar bu pano arkadaşlar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst