Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz

Burak2727

Üye
Katılım
19 Tem 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Ben rc ucak meraklisiyim bunun için rf 8 kanal alici verici devresi yapacağım 12 volt giriş 5 volt cikisli bu devreyi yaptigim zaman 5 volt luk bir dc motor taktigim da istediğim değeri alabilirmiyim bu konu da fazla bir bilgiye sahip değilim yardımcı olabilir misiniz.
 
Arkadaşlar bu konu hakkin da yardımcı olabilirmisiniz
 
Selam dostum,

Rc modeller konusunda bende merakli birisiyim. su an modelim olmasada bir cok konuyu okuyor arastiriyor model ucuranlarla irtibattayim.

Oncelikle kumanda ve aliciyi bende kendim yapmak istedim fakat konuyu arastirinca cok derin olsugunu gordum. modellerde kullanilan motorlar normal dc motor degil ayrica kumandanin gonderdigi sinyaller on off degil oransal spwm di yada farkli bir tanimi vardi. pwm ile fircasiz bldc motor suruluyor bunlarin tepki sureleri cok kisa idi.

ayrica rf ile sinyal karismasi v.s. sorunlari modeliniz ile rf iletisiminin kopmasi demek kirim demektir modwli dusurmeniz yuksek tamir maliyeti cikarabilir.

Yinede biseyler yapmak istiyorsaniz bilgi durumunuzu konuda ilerleyise gore bende paylasarak ortaya koyabiliriz.

kolay gelsin.
 
Sağol kardeş ben bsya araştırdım sıkıntı çıkmaz diyorlar yani rf sinyaller karışabilir sıkıntı olabilir ama o durum diğer drone ve benzeri model uçaklar da da mevcut aynı sorun var yani bunu yaparak biraz da tecrübe sahibi olmak istiyorum düşündüğüm bir model var çok da güzel bir model çıkaracağıma inanıyorum konu ile alakalı sıkıntı olursa seninle irtibata geçerim yada işler yolun da giderse sana da yardımcı olur bilgi paylaşımı yaparım kares
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst