arkadaşlar bir pikselin frekans degerini biliyormusunuz

demir12

Üye
Katılım
31 Ara 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar ımage compressing konusu ile ilgili araştırma yapıyorum.elimde bu konuda yeteri kadar yabancı kaynak var türkce tabiiki bulunmuyor... yalnız ımage compressing data compressing konusu gibi algılansada aslında 1-0lık kodlardan ziyade bazı elektroniksel farklılıklardan oluşuyor..söyleki günümüzde sıkca kullanılan ayrık fourerier dönüşümleri,dct kodlamaları...vs resmin frekans kodlarında yapılan degişiklerle ortaya cıkmıştır.yanlışmıyım...yani bugün kullanılan jpeg bit kodlarıyla ilgili degilde pikseldeki frekans dönüsümleri ile...simdi sizlere sormak istedigim..bir kac soru var arkadaşlar.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

1-pikselde renk degerlerine göre frekans degeri ile ifade edilirler sanırım.resmin gri skalası dedikleri sey bumudur?

2-her pikselin frekans degeri matrix forumuna dönüştürülebilir mi?

2-günümüzde kullanılan dct gibi algoritmalar bu resimlerdeki frekans degişiklikleri yapılarak kodlanmıştır bu bilgi dogru degil mi?

3-resmin bu frekans degerleri ile ilgili olarak mesala diyelim dct gibi bir algoritma geliştirdik.matlab ile degilde c/c++,java,c# gibi dillerle kodlayabilir programlayabilirmiyiz arkadaşlar.

arkadaşlar yazdıklarım biraz karışık gibi algılanabilir.aslında dct gibi bir algoritmanın nasıl yapıldıgı vs.degilde.asıl mantıgını ögrenmek istiyorum.yani bana şöyle diyebilrsiniz ki;

"evet resimdeki her piksel frekanslarla ifade edilir.bu frekanslar matrix formunda işlenir.üzerinde kodlama degişiklikleri yapılarak.ayrık kosinüs gibi dönüşümler elde edilir."

böyle bir cevap icin cok sevinirim.cesitli kaynaklardan yarım yamalak bilgiler ögrendim.tam birleştiremedim.mesala bir tanesi söyle idi sanırım düşük frekans resimdeki az ayrıntıyı verirmiş resmin frekansı düşürülürse bu fazla ayrıntılar atılarak resim sıkıştırılırmış dogrumudur.arkadaşlar.cevaplarınızı bekliyorum saygılarımı sunuyorum.iyi çalışmalar.
 
arkadaşlar konuyu yanlıs yeremi actım acaba nicin cevap gelmiyor.ben yazılımcıyım.bu konuyu elektronikci arkadaşalrın bilmesi gerek.dct kodlamalarını siz ögreniyorsunuz.degilmi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst