ARKADAŞLAR ACİL CEVAP LAZIMMMMM

ibozan98

Üye
Katılım
17 Ara 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar acil cevap lazım lütfen kısa ve öz....
1 periyot
2 frekans
3 alternans
4 efektif değer
5 etkin değer
6 ortalama değer

bu terimleri açıklayınız.
Arkadaşlar bir iki cümle lütfen
 
PERİYOT.. bir tam dalga oluşması için geçen süreye periyot denir. periyot T harfi ile gösterilir. FREKANS..birim zamanda oluşan dalga sayısınada frekans denir. frekans f harfi ile gösterilir.
Sinüs eğrisindeki gerilimin değeri, sıfırdan başlayıp yükselmiş ve 90º de en yüksek değerine ulaşmıştır. Daha sonra azalma göstererek 180º de sıfıra düşmüştür. Buna pozitif alternans denir. 180º den sonraki ve 360º ye kadar olan ters yöndeki eğriye ise negatif alternans denir.
 
Bir dirençte doğru akımın meydana getirdiği ısıyı, aynı dirençte ve zamanda ortaya çıkaran alternatif akım değerine alternatif akımın etkin veya efektif değeri denir..... arkadaşım daha detaylı bilgi için megep elektrik elektronik teknolojisi alternatif akım esasları e kitabını tavsiye ederim forumumuzda mevcut oradan bakarsın. kolay gelsin.
 
Bir işaretin sıfır frekans bileşenine de ortalaması diyoruz. Yani bu sinüs işaretinin ortalaması 0'dır. Çünkü DC bileşeni yoktur. Bir peryodik işaretin fourier analiziyle frekans bileşenlerini bularak da ortalamasını temel bileşenden bulabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,280
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst