Ark nedir?

Bahsedilen koku için ark ya da bir deşarj olayının gerçekleşmesine gerek yoktur, corona yeterli bunun için.

Dogru, mutlaka ark olmasi gerekmiyor ozon olusmasi icin. Eski S/B televizyonlarin yuksek voltaj trafolarindan da yayilir bu koku.
 
Ark elektriğin bir gazı iyonize edip içinden elektron akacak hale getirdikten sonra elektron akışının gazı plazma hale dönüştürmesidir. Kısacası ark gazı elektrikle plazma haline getirmektir. Buradan anlaşılacağı gibi ark oluşabilmesi için elektriğin mutlaka gazın içinden geçmesi gerekir. Ark istenmeyen şekilde oluşabileceği gibi (kısa devre veya atlama sonucu) Kontrollü bir şekildede oluşturulabilir. Ark ocalkarı , ark kaynak makinaları , plazma kesiciler , ark lambaları bunlardan bazılarıdır. Ayrıca arkın mutlaka havada oluşması gerekmez. Başka bir gaz içindede oluşabilir.

Kolay gelsin...
 
Peki arkadaşlar şu sıralar füzyon reaktörü yapmaya çalışıyormuş almanya. Bu füzyon reaktöründe atomun içindeki protonlara yeni bir proton eklemek için 22 milyon santigrad derecede basınç gerekiyormuş. Ve bu basıncı plasma ile yapıyorlarmış. Bu adamların yaptığı palasma nasıl 22 milyon dereceyi buluyor. Yani bir elektrik arkının sıcaklığı 3 bin 5 bin derece olduğunu varsayalım ( kaynak makinelerindeki ) plasma da bir ark olduğu için derecelerini nasıl yükseltiyorlar? ( Çok yüksek voltaj ve çok yüksek akımla olduğunu düşünüyorum ama jenaratörler nasıl dayanıyor onuda anlamış değilim) ben bi deneme yapmak istiyorum. (ama o kadar sıcaklık değil de 5bin dereceye felan getircem plazmayı) anot ve katot arasında metalleri eritmek ve buharlaştırmak istiyorum. Böyle bi devre gören bilen varsa yardımcı olabilir mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst