Ark ateşleyici çalışmıyor.

Merhaba dostlar. Cuma günü komponentci adlı siteden satın ark ateşleyici jeneratör aldım Ürünün linkiürün bugün elime ulaştı. Cihazı saat 15.40 civarı ilk defa denedim 3.7v 18650 pil ile. Çok güzel çalışıyordu. Akşam abime göstermek istedim bir kaç kez ateşleme yaptık yine aynı şekilde devam etti fakat son denememizde sadece hafif bir cızıltı geliyordu fakat ateşleme yoktu. Pile + kutbunu değdirdiğimde ufak çıngılar çıkıyordu. Cihazda herhangi bir ısınma vs olmadı. Ucu oksitlenmiştir tarzı bir yazı okudum, ucunu hafif kestim fakat değişen birşey olmadı. 7.4v denedim yine aynı. Nedir bunun sebebi ne yapmalıyım acaba. Toplamda 6 7 ateşleme yaptım her biri en az 30sn arayla.

kardeşim zaten bu işlemi çalışmadıktan sonra kademeli olarak yaptım. kestiğim kısım kablonun ucunda 1mm bir kısım. satıcı 6 12v ibaresi yazmış sitede açıklama kısmına. ilke etapta 4 farklı pil ile denedim. okula geldiğimde ilk önce 2 volt daha sonra kademeli olarak 3 3.7 ve son olarak 8 volt verdim. yanlış anlaşılma olmasın.

piller doluydu hepsini şarj edip denemiştim. yani hatalı bir kullanım yok. bu işlemleri cihaz çalışmadıktan sonra denedim.
Ürünün linkini bırakmışsın şimdi aldığın yere baktım haklısın birbiri ile çelişen açıklamalar yazıyor. Üstte 3,7V-5V yazmışlar aşağıya DC 6V-12V diye tekrar farklı bir açıklama yazmışlar.
Bu satıcıda aynı ürüne3,7V-5V yazmış galiba doğrusu da bu.
https://www.makermarketim.net/ark-j...wCV5mVBTeRtPFrKft31oBhC1WWJvDuZBQvZcPveIzVyek
Yüksek gerilim uygulamakta sende haklısın tabi ki ben senin yorumunda 3,7V ifadesine göre ürünün açıklamasını okumadan yorum yapmışım kusura bakma.​

Ürünün linkini bırakmışsın şimdi aldığın yere baktım haklısın birbiri ile çelişen açıklamalar yazıyor. Üstte 3,7V-5V yazmışlar aşağıya DC 6V-12V diye tekrar farklı bir açıklama yazmışlar.
Bu satıcıda aynı ürüne3,7V-5V yazmış galiba doğrusu da bu.
https://www.makermarketim.net/ark-j...wCV5mVBTeRtPFrKft31oBhC1WWJvDuZBQvZcPveIzVyek
Yüksek gerilim uygulamakta sende haklısın tabi ki ben senin yorumunda 3,7V ifadesine göre ürünün açıklamasını okumadan yorum yapmışım kusura bakma.​
Önemli değil zaten bende bu sebepten denedim 8voltu. Şimdi ne yapmalıyım ne önerirsiniz

bugün müşteri destekle iletişime geçtim arkadaşa durumu anlattım sizden kaynaklı bir hatadır voltajı fazla vermişsindir diyor. İade talebi oluştururum gönderirsin ürünü inceleriz sorun senden kaynaklıysa kargo parasını sen ödersin bizden kaynaklıysa iadesini yaparız diyor. Öğrenciyim zaten bütcem kısıtlı iade işlemi onların incelemesine bağlı. 3.7 v 18650 pil ile denedim diyorum voltajı fazla vermişsindir diyor. ne yapsam cihazı söküp bakayımmı

piller dolu, bugün güç kaynağı ile de deneme yaptım en fazla 8 volt verdim fakat hala aynı. 5v ta 2amp güç çekmekte. multimetre ile kısadevre ölçtüm fakat 830 değerini okudum.
Atlama mesafesi 1-2 cm yazmışlar.
Kullanırken atlama mesafesi 1cm den küçük olacak şekilde sabit ayarlanmalı.
Açıklık fazla olursa yalıtkan delinir.
Cızırtı sesinin olması içerden yalıtkan delindiği için geliyor. Kıvılcım en kısa yolu seçer.

genç adam, tek bir kaynağa bakarak şu doğru, bu doğru diyemezsin. bu tip yüksek frekanslı ark jeneratörleri sınırlandırılmış enerji ile sürülmelidir. iki ürün linkini de inceledim. sadece 3 - 5 volt ile çalışır kısmı doğru, haydi giriş amperi de doğru desek, çıkış amperi hatalı yazılmış. bu cihazlar böyle çalışsa herkes cebinde taşır ve basar geçer ve kişinin ölümüne sebep olur. bunların çıkışları en fazla 3 mili amper ile sınırlıdırlar. giriş içinde 0,5 amper le 1 amper normal sınır diyebiliriz. çıkış uçlarını yüksek ses ve ark nedeniyle açarsan cihaz sıkıntıya girer.

Atlama mesafesi 1-2 cm yazmışlar.
Kullanırken atlama mesafesi 1cm den küçük olacak şekilde sabit ayarlanmalı.
Açıklık fazla olursa yalıtkan delinir.
Cızırtı sesinin olması içerden yalıtkan delindiği için geliyor. Kıvılcım en kısa yolu seçer.
Peki bu furumda ne yapmalıyım içini açıp bakayımmı
genç adam, tek bir kaynağa bakarak şu doğru, bu doğru diyemezsin. bu tip yüksek frekanslı ark jeneratörleri sınırlandırılmış enerji ile sürülmelidir. iki ürün linkini de inceledim. sadece 3 - 5 volt ile çalışır kısmı doğru, haydi giriş amperi de doğru desek, çıkış amperi hatalı yazılmış. bu cihazlar böyle çalışsa herkes cebinde taşır ve basar geçer ve kişinin ölümüne sebep olur. bunların çıkışları en fazla 3 mili amper ile sınırlıdırlar. giriş içinde 0,5 amper le 1 amper normal sınır diyebiliriz. çıkış uçlarını yüksek ses ve ark nedeniyle açarsan cihaz sıkıntıya girer.
O zaman akım sınırlandırıcı mı kullanmalıydım. Cihazın içini açıp bakayımmı ne önerirsiniz.

Peki bu furumda ne yapmalıyım içini açıp bakayımmı

O zaman akım sınırlandırıcı mı kullanmalıydım. Cihazın içini açıp bakayımmı ne önerirsiniz.
Polyester ile dolduruldu ise açılmaz.
vernikli ise açılır. Ama yüksek voltaj sargısı çok incedir. Açarken dikkat et kopar.
Diyot kondansator kullanılarak yapıldı ise kondansatör ile diyotlarda bozulmuş olabilir.
İç yapısını bilmiyorum.

Polyester ile dolduruldu ise açılmaz.
vernikli ise açılır. Ama yüksek voltaj sargısı çok incedir. Açarken dikkat et kopar.
Diyot kondansator kullanılarak yapıldı ise kondansatör ile diyotlarda bozulmuş olabilir.
İç yapısını bilmiyorum.
Nasıl anlarım polyester yada vernik oluğunu

youtube de örnek videolar var, biraz araştır.
Youtubeden ve yapay zeka araçlarından baktım, youtubrdr net bir video yok, chatgpt ise durumu en ince ayrıntısına kadar anlattım ve üretim hatası olabileceğini, kalitesiz olma ihtimalini ve EMF diye bir durumdan bahsetti. EMF in ne olduğunu anlamadım

Forum istatistikleri

Konular
131,043
Kullanıcılar
454,740
Son üye
Gani.

Çevrimiçi üyeler

Geri