ariston sıkmada su alıyor!!!

sckrgl

Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Konum
izmir
Merhaba arkadaslar benim ariston çamaşır makinam yıkamada normal çalışıyor hersey normal fakat sıkmaya geçince makina kesik kesik aralıklarla su alıyor.Çıkan çamasırlar ıslak çıkıyor.Motorun kömürlerini daha bir ay önce değiştirdim fakat kömürler bitiyor..Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
makinanızdaki su seviyesini kontrol eden (prosestat) su seviye şalteriniz .hatalı olabilir .eger mekanik PGS (beyin) varsa kontak yapışması olabilir motor kömürlerinizin bitmesi orjinal kömür kullanmamanızdan ,(sertlik seviyesi)!!!bakır dilimlerin aralarını saglıklı bir temizleme yapmamanızdan ,eger zımpara ile bakırı temizlemişseniz kömürler tıpkı (kesekli tarlada traktörün gittigi gibi) zıplama yapar. bu zıplama anında bakır yüzeye basması gerken kömürün alanı azalır dar bir alana basan kömürler ark üretir , ısınır .ısı baskı yaylarını deforme eder ,kömürleri birleşim alanlarını birbirinden ayırır vede kömürün yatakta şişmesine neden olur . kömür degiştirilirken dikkat edilmesi gereken fakat hiç bir uygulayıcımızın önemsemedigi bir konu var bakırın yüzeyinin polisaj yapılması kollektörün kendi calışma alanının üzerinde kömürün sertlik seviyesine uygun aşındırıcı taşla (ark) taşı ile düşük devirden yavaş yavaş yükselterek kıvılcım cıkan alana 25- 28 derece acı ile bastırmadan uygulanır kömürleriniz yeni ise ark bogucu kanallardan igne ucu kadar ark gözlene bilir bunlarında silinmesi için düşük devirde TEBEŞİR sürülür kollektörnüz fabrika ayarlarına döner tüm uygulamacılara kolay gelsin (BİLGİ PAYLAŞILDIGI ZAMAN GÜZELDİR )bu vesile ile eski ustalarımıza da sesleniyorum teknolojide küçük sırlar artık sır degil uygulanması gereken mecburi adımlardır gencler bu deneyimleri sizlerle aşarsa gelecek kuşaklara taşırlar yoksa sizlerle mezara gider!!!
 
ali usta BİLGİLENDİRMEN İÇİN SAOL sanırım ben kollektörü zımpara ile temizlediğim için sorunlar devam ediyor.İzmirde önerebileceğin yer varmı motoru götürüp kollektörü ve kömürleri yeniliyeyim..
 
eski tekelin karşısı kerimhan pasajı cankaya genel sogutucu ve camaşır makinası parcacıları orda
 
arkadaşım senin makina normal yıkamada rahat çalışıyorsa motorda bi problem yoktur
sen bi pis su gider çıkışını kontrol et tıkanmış olabilir bazen çorap türü şeyler kapatabiliyor
 
merhaba ben d.bakırdan katılıyorum. yedek parça satışı ve onarım atölyem var
bosch max çamaşır makinalarının orj. yedeklerini nereden bulabilirim
özellikle kapı kilidi motor ve körük lastiklerini arıyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
merhaba ben d.bakırdan katılıyorum. yedek parça satışı ve onarım atölyem var
bosch max çamaşır makinalarının orj. yedeklerini nereden bulabilirim
özellikle kapı kilidi motor ve körük lastiklerini arıyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

arkadaşım boşch siemens profilo orjinal yedek parcalarını piyasaya sürmüyor bu nedenden cıkma parca kullanılıyor veya revizyonlu parca onlarda iki ceşit bayiden yeni makina alınıp , sökülen parcalar. yedek parca bulunamayıp hurdaya ayrılmış makinadan sökülen parcalar. aralarındaki fiat farkı çok büyük ve de tek tek bulabilirsin motor sorun degil istdigin kadar var ! ama revizyonlu benim özel tel sizde olması lazım ararsanız daha da detaylandırılabilinir saygılar
 
abi ilgin için teşekkür ederim
telefonun yok bende mail adresim [email protected] eklersen detayları ordan görüşebiliriz
 
google da beyinci ali usta diye ara tel no orda var
 
google da beyinci ali usta diye ara tel no orda var
Allah iyiliğinizi versin, bu cevapla beni çok güldürdünüz. Teknolojiye ne kadar aşina olduğumuzu ispatladınız bir anlamda.

Ayrıca çözümü bilmeme rağmen kollektör revizyonu hakkındaki yaklaşımınızı tebrik ediyorum. Keşke her uzman, bilgiyi paylaşmaya bu kadar istekli olsa.

İşiniz rast gitsin, kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst