Ariston nofrost buzdolabı

Mse1903

Üye
Katılım
12 Ağu 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
38
Nofrost buzdolabı conta si değişti vakumlama yapmıyorum normalde mi nofrost dolaplar vakumlama yapmaz diyo servis lakin ilk aldığımızda conta değişmeden önce vakumlama yapıyordu
 
Servisi bilmem ama normal şartlarda dolap contalarının kapak temas ederken beraber kendini gövdeye çekmesi gerekir. Genelde en sık karşılaşılan sorunlar ya dolap hacminden fazla malzeme yüklenmiş ve kapağa temas ettiği için kapağı bir miktar kastırmasından kaynaklı contanın tam olarak tutunamamasıdır yada dolap çerçevesinde ısıtma sorunu olup contanın yumuşaklığını sağlayamamaktadır veya conta deforme olmuştur.
Aşağıdaki maddeleri kontrol edebilir veya uygulayarak çözüme ulaşabilirsiniz. İşlemleri yaparken dolap kapağının ceplerinin boş olması sizi sonuca daha kolay ulaştıracaktır.
-Dolap çerçevesini kontrol edin, sıcak mı değil mi?
-Dolap kapağına herhangi bir şeyin temas etmediğine emin olun,
-Dolaba kapağın mıknatıslama yapıp yapmadığını kontrol edin,
-Takılan yeni contanın eskisine oranla yumuşaklık düzeyini elinizle kontrol edin,
-Hâla bir sonuca ulaşamadıysanız eğer, dolap kapağı contasına sıcak su dökerek yumuşaklığını kontrol edip bir gelişme olup olmadığını deneyerek kontrol ediniz.

Not: Baktınız hiç biri olmuyor mu? alt köşelerden müsait olan bir yere atın bir iki tane neodyum mıknatıs geçin gidin dolaba kapak için masraf ettiğinize değmez bile. Eski contanızı bu şekilde uzun bir süre daha kullanabilirdiniz.
 
Son düzenleme:
Servisin dediği nofrost lar vakumlama yapmaz mis ama etrafımda nofrost kullananlar vakumlama yapıyo diyo
 
Siemensin nofrost dolabını kullanıyoruz bizde ama dolap kapağı değerken beraber gövdeye yapışıyor. Bu vakum olayının nofrostla bir alakası yok ki? Ne servisler var olmayanı var, olanı da yok diyebilecek kadar gözlerini para bürümüş. Neyse ben tavsiyemi bulundum ister uygulayın ister uygulamayın servisle görüşün orası size kalmış.
 
Tavsiyesi için teşekkür ederim ürünün daha 6 yıl garantisi var ben conta yla falan oynasa m bu defada geldiklerinde demezler mi siz kurcalamissiniz garanti sayılmaz diye
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst