Ariston LF 6070 bulasik makinesi anakart

ERDEM55

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar bulasik makinesinin anakartı arızalanmış servis 400 tl istiyor. Kartı göndersem tamiratını gerçekleştirebilecek bi arkadaş varmıdır acaba? Bu arada samsunda yaşıyorum yakın il ilçe var ise elden getirebilirim.
Resimlerden birinde lehim sorunlu gibi duruyor HF3FD nın ayaklarından biri gibi gözüküyor.
Eğer tamiri mümkün değil ise uygun yollu bi anakart nereden temin edebilirim.
20180527_131010.jpg
1527416702775.jpg
1527416728004.jpg
1527416780880.jpg
 
..gördüğüm kadarı ile rölenin o ayağı zaten kullanılmıyor..arızayı söylerseniz belki anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir.
 
Makine 1 saatten sonra program reset ayıp ilk program olan 1 den başlıyordu ve sonrasında sürekli reset atmaya devam ediyordu.
Servis aldı götürdü anakart arızalı dedi, 400 tl isteyince geri getirin dedim getirip bırakmışlar bu kez makine hiç çalışmıyordu en ufak elektrik yoktu. Gittim görüştüm yazılım attık düzelmedi anakart arızası dediler. Bende neden sormadan yazılım attınız dedim prosedür o imiş öyle dediler.
Yazının özeti anakartı arızalı anakart ile bile değiştirmiş olabilirler şuan elimde bu anakar var ve makinede en ufak elektrik yok
 
Makinede elektrik olmamasının sebebi anakartın elinizde olması olabilir mi :D
Ben makine tamircisi değilim bu işlerin erbabı da değilim ama elektrikçi tanıdığınız varsa götürün baksın transistör direnç gibi bulunabilen parçalarda bozukluk var ise çok ucuz bir ücrete sorunu çözersiniz. Ama servisin dediği gibiyse mikrokontrolcü bozuktur ve bulsanız bile içinde program olmadığı için çalışmaz. Bunu garanti kapsamında bedava değiştirmeleri gerekir çünkü kullanıcı hatası değil... anakart takılı olduğu halde elektrik gelmiyorsa ya mikrokontrolcü bozuk olduğu için program atarken hep kafayı yedi ve içindeki programa zarar vermiştir. Ya da servis programı atamamıştır. Durup dururken makinenin programı bozulmaz benim tahminimce.
 
Salih bey öncelikle anakart takılı iken elektrik gelmiyor kartı bizzat ben söktüm. Bakmak amacı ile makine anneme 10 yıl önce aldığım bir makine toplasan 10 kez çalıştırılmadı. Çünkü annem.elde yıkıyor ben çalıştırdım işte 10 yılda diyebilirim ki 10 kez. Sorun kısa programda yoktu ama 1 saati geçen programda belli bir süreden sonra reset atıyordu. Adam aldı götürdü getirdiğinden beri elektrikte yok artık. :) Ben onun atacağı yazilima.ne diyeyim en azından kısa program işimi görüyordu. :) belki forumda tamir yapan vardır dedim varsa kargo yapıp gönderebilirim diye açtım konuyu yada çıkma uygun bir anakart bulabilirim umudu ile
 
Makinenin mikroişlemcisi bozulmuş tahminimce aynısından bulup değiştirseniz bile ki zor servis yazılımı atmaz bu sefer... anakartın modeli yazıyorsa internette araştırın derim.

Anakartın modeli yazmıyorsa makinenin modelini yazıp araştırın. Yazık olmuş makineye daha 0 sayılır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar kartı çalıştırmayı başardım. Şuan makinede elektrik var fakat bu kez şöyle bir sorun oluşmaya başladı. Elektrik verip makineyi çalıştır düğmesine basmadan kendi kendine sanki start a basmışım gibi çalışmaya başlıyor.
Bu sorun nereden kaynaklanır acaba yine anakart mi yoksa start stop ve display ekranın olduğu kartta mi sorun vardır.
 
normal yıkama yapıyor mu?
 
30 dk lık kısa programı denedim yapıyor ama yine uzun programı denedim belli bir sure calistiktan sonra start tuşuna uzun süre basınca resetlenmesi gibi kendini resetleyip 1. Programı baştan başlatıyor. Ardından resetleme olayı kısa zaman aralıkları ile devam ediyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst