Ariston buzdolabı soğutmuyor

efsane2826

Üye
Katılım
13 Ocak 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
s.a arkadaşlar buzdolabı ses yapıyordu şu an çalışmıyor biraz kurcaladım benim gözlemlediğim sorun resimde çizdiğim yerlerde elektrik var ama kablolarını taktığım zaman tümüne elektrik geliyor bağladığım cihazlarla ilgili dedim tek tek bağlayıp denedim sonuç aynı ben kartında problem var diye düşünüyorum ama hangi parçada problem vardır kestiremiyorum
60568
60569
 
Karta böyle bakmakla arıza görünmüyor. Arka yüzünüde çekmelisin, bunlardan önce fişini taktığın priz sağlammı? prizde enerji varmı?
 
Karta böyle bakmakla arıza görünmüyor. Arka yüzünüde çekmelisin, bunlardan önce fişini taktığın priz sağlammı? prizde enerji varmı?




hocam prizde sorun yok karta elektrik geliyor çıkış da var yukarıda resmi olan dolabın içindeki prize de gösterdiğim yerlere elektrik de geliyor ama parçaları takınca o prize kontrol kalemiyle baktığımda eksi yok baştan aşağı hepsine elektrik geliyor motor çalışıp kondansöre gelen boruya kadar soğutuyor ama kondansör ve pervaneye iki artı geldiği için onlar çalışmıyor dolayısıyla soğutma tamamlanamıyor

şu an fark ettim kartın arkasındaki bir parçanın küçük bir kısmı kopmuş gibi sanırım regilatör ismi ondan olabilirmi tşk.
60632
60633
 
60634

İşaretli kompomentler yanmış
 
o triak patlamış ama neden patlamış?

onu patlatan birşey var bu dolapta onu bulmadan istediğiniz kadar değiştirin gene patlıcaktır..

siyah kabloyu takip edin nereye gidiyorsa onu parçayıda değiştirin..

fanı kontrol edin öncelikle..
 
Hocam fanı dışarıda bağladım sorun yok diğerlerinde olabilir ona bakıcam benim tahminim buzluğun kapısını açık unutuyorlardı ondan olabilir mi hani fazla çalışıp ısınmadan falan tşk.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst