Ariston AV 102X TK Kazan Rulman Modeli

Rulman kapaklı görünüyor, Kapağını açarsam orjinali gibi kapatamam o yüzden keçeyi ve rulmanı elimden geldiğince dıştan gressleyerek yapmayı düşünüyorum.
 
Rulman kapaklı görünüyor, Kapağını açarsam orjinali gibi kapatamam o yüzden keçeyi ve rulmanı elimden geldiğince dıştan gressleyerek yapmayı düşünüyorum.
Eğer Rulmanlar kapaklı gelirse sakın kapaklarını açmayın ve dıştan yağlama yapmaya kalkmayın. Kapaklı Rulmanların içinde yağ vardır zaten.

Şayet kapaksız gelirse ilk bilmeniz gereken Rulman içi ve dış bilezik arası ful yağ ile doldurulmaz.Siz 1/2 oranında doldurun yeter.

İkinci olarak keçe kuru olarak takılmaz, onunda sürtünen kısımlarına takmadan önce yüzeyine abartmadan yüzey yapacak şekilde yağ sürtülmelidir. Keçenin de her yerine yağ sürmeyin, bu keçeye zarar verir.Ek olarak keçeyi monte ederken darbelememeye çok dikkat edin. Tornavida ucu gibi keskin şeylerle keçeye vurmayın.

Ayrıca geresi Rulmanın içi ve keçenin çalışan yüzeyleri hariç bir yere de sürmeyin.Yüzeyler mümkün olduğunca temiz olsun.

Şu aklınızda olsun. Rulman ne kadar kaliteli olursa olsun hassas eleman oldukları için montajı bir kural dahilinde yapılmaz ise fabrika montajı kadar dayanmayacaktır. Özellikle servislerde sonradan monte edilen rulmanların en büyük handikapı budur.Ayrı rulmanı kullanmalarına rağmen Rulmana çekiç balyozla giriştikleri için gözle görülmese de o rulmanlar hasar alıyor ve sonradan çabuk bozuluyor.

Kolay gelsin.
 
Sizi çok iyi anlayabiliyorum, keçenin dış kısmına (haraketsiz sıkışan kısıma) sıvı conta sürmeme gerek var mı? Bir de kasnak vidasına ilacım olmadığı için sıvı conta sürüp öyle sıkmayı düşünüyorum, yeterli olur mu sizce?
 
Keçeye sıvı conta uygulaması görmedim daha önce. O konuda bir bilgim olmadığı için yanlış yada doğru diyemem.

Kasnak Civatası /Somunu için ise sıvı conta olmaz. Malumunuz sıvı conta sertleşmeyen bir malzeme, dolayısı ile iki yüzey arasında yumuşak bir tabaka zamanla gevşemeye yol açabilir. Madem civata sabitleyici yok bulabilirseniz boya kullanın civatayı sabitlemekte.
 
evet yağlı boya var elimizde, iyi bir fikir verdiniz teşekkür ederim, hazır elim deymişken taban sacına da bir boya sürerim hem :)
 
Arkadaşlar 6203 6204 rulman modeli, 25/47/10 keçe modeli, eğer çelik kazanlı ise bu;
camasir-makinesi-yag-kecesi-c00042890.jpg

Plastik kazanlı ise;
5a4927542c6911e5ac9ac80aa932b82b_53c5e25424e211e89104bb000bb757a9.jpg

bu şekilde olmalı keçeniz. Benim aldığım keçe plastik kazan modeline uyumluydu fakat sıvı conta ve ek yaparak uydurabildik.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,618
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst