Ares Programından "Gerber" Çıktı Alamıyorum.

KAYSERİ

Profesyonel Üye
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
2,948
Puanları
515
Yaş
33
Konum
Kayseri
Herkese Merhaba;

Bilgisayarıma Proteus 7.7 sp2 programını kurdum. CNC router makinem ile devre yolu çizmek için gerber çıktıya ihtiyacım var ama ne yaptıysam olmadı, gerber çıktı alamadım. Gerber çıktı almak istediğimde tüm dosyaları .txt uzantılı çıkarıyor.

Gerber çıktı almam için ne yapmam gerekiyor. Lisans sorunu falan yok gayet güzel çalışıyor. Ekstra bir ayar falan mı yapmam gerekiyor gerber çıktı için? Yardımcı olur musunuz ?
 
Bahsettiğin dosyalar zaten gerber çıktıları. Gerber sonuçta ascii olarak okunabilir bir formattır. Dosya uzantılarını .gbr olarak değiştirip dene.
 
.TXT dosyalarını .gbr olarak değiştirerek denedim ama tam olmadı. Yani coppercam Programına aktardığım zaman yollar ya eksik çıkıyor ya sadece deliklerin olduğu yerler çıkıyor. Mehmet Abinin dediğine göre direk gerber çıktı vermesi lazım. Kendi bilgisayarında program gerber çıktı veriyor ama benim bilgisayarda gerber çıktı alamadık
 
Çıktı alırken format olarak RS274X olarak ayarlamak iyi olur.
Yolların eksik çıkması akla lisans sorunu getiriyor.
 
Bizde lisanstan dolayı oluyordur diye düşünüyoruz. Ares lisans olmadan çalışmıyor zaten. Coppercam de programı indirdiğim sayfada yazılanları yapıyorum lisanslamak için sanırım başarılı olamıyorum. Lisansın olup olmadığını da nereden kontrol edeceğimi bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,552
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst