ardunio ile motor sürme yardımm

@peugeot98 , post: 672413, member: 221276"]Arduino mikroişlenci değil mi?[/QUOTE]

Merhaba
Arduinoya bir mikroişemci demek pek doğru olmayabilir. Örneğin üzerindeki ATmega328 entegresi bir mikroişlemcidir. Pic entegreleri de mikroişlemci olarak anılmaktadır.

Bir mikroişlemciye ek olarak çevre birimlerinin de eklenmesi ile ortaya çıkan yapıya mikrodenetleyici denmektedir. Bu bağlamda arduino gibi yapılara mikrodenetleyici denmesi daha uygundur.
Saygılarımla.
 
yav bosver ardunio vs yi.yapacagın işlem cok basit.Bence bir microislemci programlamayı ögren.zaten 10 15 tane komutu var.Bu sayede kendi cihazlarınıda ilerde üretebilirsin.Picbasicpro yu bir incele derim.

Yapılacak olan iş Arduino ile çok daha basitçe yapılabilir. PIC programlama meşakatlidir. Seri üretim yoksa önerilmez.

Syg.
 
Arkadaşlar merhaba Ardunio bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Ben alternatif gerilim şebekesinin her fazını ayrı kontrol etmek istiyorum. Bunun için bir trafo kullandım 5V a kadar Bir ama çalıştıracaktım. Ama iki tane yaktım. Acaba giriş sinyalinin belli bir gerilimi var mıdır. Ben baktım biraz ama 5V ta bir problem çıkmaz diye anladım. Bir yerde hata yapıyorum. Fikriniz var mı?
 
Doğrultma yapmadın yani..Diyotlarla doğru akıma çevirip öyle vermelisin.Ac gerilim doğrultulunca 1.5 kat artar bunuda hesaba kat doğrulttuktan sonra max 5 volt olacak.
 
Hm AC de çalışmaz yani. Ama şöyle bir problemim olacak. Benim sinus dalgasını görmem gerekir ki Fazın düştüğü en yakın yeri bileyim röleyi attırayım. DC ye çevirirsem nasıl anlayacam. Mesela Vm<10 v ta açmasını isteyecem.
 
Tam uzman değilim.Fakat o zaman analog input girişine girerek 5 volt ac gerilimi ölçebilirsin.
 
Ya işte başta kullandık. AC periyodunu yakaladık negatif alternansını da hallettik. Röleleri kullanacağım vakit kodları deneyecekken. Yandı, sonra başka bir tane bir daha yandı. Artık sorayım sonra deneyeyim diyorum:)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst