Arduinoda yardım istiyen gelebilir

Merhaba hocam.Okulda Arduino mu değil mi şuan hatırlamıyorum ama bir sistem kullaniyorduk.Bir komponenti (8 bacaklı olması lazım) Programdan gerekli kodlamaları yaptıktan sonra bir devreye takıyorduk ve yazılımı yüklüyorduk daha sonra o komponenti alıp boarda takıp ledleri sırasıyla yakıp söndürme vs yapıyorduk.İlk sorum bu yaptığımız devre program islem nedir mutlaka bilen biri çıkacaktır.Aradan 3 yıl geçti ve gerçekten hatırlamıyorum.

Arduino bilgim hiç yok.Yapmak istediğim bir devre var.8 tane 5mm ledi 3 ayrı butondan kontrol edilebilen, örneğin birinci butona bir kere bastığımda 2 led sabit yanacak 2. bastığımda ledler selektor yapar gibi belli frekanstan yanıp sönecek.2. butona bir kere bastığımda led 10 dakika açık kalacak gibi basit bir devre yapmak istiyorum.Bunun için ilk paragrafta anlattigim sistemi mi kullanmam doğru olur yoksa Arduino ile mi yapmam?

Kısa bir dönem PLC deneyimim de oldu çok az da olsa az çok bu tür basit seviye yazılımları yazabilirim.Bu arada bu bahsettiğim led devresini bir kumandalı arabada kullanmak istiyorum.İdaretenlik yapmış olduğum sistemi görmek isteyenler açmış olduğum konuya ulaşabilir.Tesekkurler.
Pic olabilir 8 bacaklı ise

Arkadaşlar merhaba. Bir kablo üzerinden gerilim veya akım geçtiğinde arduinoya sinyal yollayan bir şey lazım. Bunu transistörle yaparım diye düşündüm ama daha pratik bir yöntem var mı acaba?
Akım sensörleri var kesin işini görür transistöre benziyor zatenhttps://www.direnc.net/acs712-akim-sensoru-30a-30a-modul
 
Pic olabilir 8 bacaklı ise
Evet PIC şimdi görsellerden teyit ettim.Peki yukarıda yazmış olduğum projeyi yapmam mümkün müdür? Programlama kısmını sormuyorum da bunu bir devre haline nasıl getirebilirim plakete işlemeden yapsam bir sorun olur mu? (Devre kapalı bir alanda olacağından görsellik önemli değil bu yüzden direkt bacaklarına lehimleyerek kurabilirim.)
 
Bread board olur ama pıc için özel cihaz lazım kodlama için veya Arduino aracılığı ile de kodlama bilir
 
Evet o cihazı da satın alacağım programlama için ama tam olarak bunun Arduino'dan farkını çözemedim anladığım kadarıyla Arduino uno denilen cihazla beraber çalışıyor ama PIC ile istediğim programi kodlayip istedigim devreye monte edebiliyorum.

İlerleyen günlerde yapmayı planlıyorum sorularım illa ki olacaktır soru sormamda sorun yoktur umarım çünkü başlık Arduino ile ilgili.
Bread board olur ama pıc için özel cihaz lazım kodlama için veya Arduino aracılığı ile de kodlama bilir
 
Arduino dan farkı üstünde seri haberleşme çipinin olmaması o yüzden direk kodlanamıyor birde bazılarında harici osilatör gerekebilir
 
esp32 ve ov7670 ile görüntü aktarma yaptınız mı hiç
 
Hiç ihtiyacım olmadı ama belki yardımcı olabilirm
 
Programlamadan fazla anlamıyorsan sadece 1-2 proje için ise bence arduino kullan.
Daha kolay.Pic bilmeyeni üzer.
Haklısınız ben de kararsız kaldım ama 3 yıl önce stajda PIC görmüştük (ki ismini bile hatırlamıyordum diğer yazar söyledi ismini) ve o zamanlar şuan ki yapmak istediğim devrelere benzer şeyler yapıyorduk.ekran da yazı yazma ledlerin belirli tekrar içinde ayrı butonlardan yanıp sönmesi vs. ama şuan hiç birini hatırlamıyorum.Proteus üzerinden denemeler yapacağım olur da istediğim yazılımı eski defterlerime bakarak yapabilirsem PIC ile olmazsa da Arduino ile :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst