Arduinoda yardım istiyen gelebilir

Bozulmuştur büyük ihtimal
 
merhaba çalıştığım şirketin ges tesisleri bulunmakta bu sahalardaki solar inverterlerden veri çekererk bunu tek ekranda Scada gibi izlemek mümkünmdür.Bu konuda geliştirmek istediğim projeler var yardımcı olabilir misiniz?
 
merhaba çalıştığım şirketin ges tesisleri bulunmakta bu sahalardaki solar inverterlerden veri çekererk bunu tek ekranda scada gibi izlemek mümkünmdür.Bu konuda geliştirmek istediğim projeler var yardımcı olabilir misiniz?
Bunu arduino ile mi yapmayı düşünüyorsunuz....?
 
Plc ile yapılabilir Arduino pek faydalı olmaz
 
merhaba çalıştığım şirketin ges tesisleri bulunmakta bu sahalardaki solar inverterlerden veri çekererk bunu tek ekranda scada gibi izlemek mümkünmdür.Bu konuda geliştirmek istediğim projeler var yardımcı olabilir misiniz?
GMTCNT nin,
GLC396 serisi CPU ları ile inverterlerin verilerini seri portlardan okur, ethernet portundan da scada programına aktarabilirsin.

GLC496 serisi CPU ları ile de yine inverterlerin verilerini seri portlardan okur, internete bağlayacağın ethernet portundan da GLC496 nın kendi scada programına aktarabilir raporlama olmadan verileri gözlemleyip değiştirebilirsin.
 
@Emirgkts merhaba.

Fg-200 Sinyal jeneratöründe HS ve DDS olarak 2 çıkış bulunmakta. DDS çıkıştan sinyal alırken HS çıkıştan alamıyorum. HS çıkıştan sinyal alırken de DDS çıkıştan sinyal alamıyorum. Jeneratörün içerisine nasıl bir modül ekleyip power a bastığımda her iki çıkıştan da aynı anda sinyal alabilirim. Bazı modüller ve kodlar girildiğine bu mümkün olabiliyormuş. Yardımcı olursan sevinirim
 
@Emirgkts
VS code da arduino kodlama hakkında yardım eder misin? gerekli ayarları yapamadım bir türlü.
 
Arkadaşlar merhaba. Bir kablo üzerinden gerilim veya akım geçtiğinde arduinoya sinyal yollayan bir şey lazım. Bunu transistörle yaparım diye düşündüm ama daha pratik bir yöntem var mı acaba?
 
Merhaba hocam.Okulda Arduino mu değil mi şuan hatırlamıyorum ama bir sistem kullaniyorduk.Bir komponenti (8 bacaklı olması lazım) Programdan gerekli kodlamaları yaptıktan sonra bir devreye takıyorduk ve yazılımı yüklüyorduk daha sonra o komponenti alıp boarda takıp ledleri sırasıyla yakıp söndürme vs yapıyorduk.İlk sorum bu yaptığımız devre program islem nedir mutlaka bilen biri çıkacaktır.Aradan 3 yıl geçti ve gerçekten hatırlamıyorum.

Arduino bilgim hiç yok.Yapmak istediğim bir devre var.8 tane 5mm ledi 3 ayrı butondan kontrol edilebilen, örneğin birinci butona bir kere bastığımda 2 led sabit yanacak 2. bastığımda ledler selektor yapar gibi belli frekanstan yanıp sönecek.2. butona bir kere bastığımda led 10 dakika açık kalacak gibi basit bir devre yapmak istiyorum.Bunun için ilk paragrafta anlattigim sistemi mi kullanmam doğru olur yoksa Arduino ile mi yapmam?

Kısa bir dönem PLC deneyimim de oldu çok az da olsa az çok bu tür basit seviye yazılımları yazabilirim.Bu arada bu bahsettiğim led devresini bir kumandalı arabada kullanmak istiyorum.İdaretenlik yapmış olduğum sistemi görmek isteyenler açmış olduğum konuya ulaşabilir.Tesekkurler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst