Arduinoda yardım istiyen gelebilir

Merhaba. Umarım bana da yardımcı olabilirsiniz. Ben dijital pusula yapmak istiyorum. Sadece N, W gibi yazsa da olur ama 0 - 360 arası rakam yazsa tabiki daha iyi olur. Bu konuda bana sıfırdan yardımcı olabilir misiniz ? Hiçbir arduino bilgim yok. Ama 3-5 gündür devamlı araştırmalar yapıyorum. Mesela bu resimdeki gibi bir şey olabilir ama sanırım bunun ekranı pahalıdır, çünkü çok güzel görünüyor :)

61565
 
arduino üzerinde CanOpen çalışanınız oldu mu acaba? Canopen üzerinden bir plc / hmi / inverter sürücü gibi ürün kontrol ettiniz mi? internette paylaşılan örneklerin çoğu iki arduinoyu bağlayarak can hattını rs232 gibi kullanıp şu bit 1 ise led yak sıfırsa söndür şeklinde kullanmışlar. Standart CanOpen kullanan yok.
 
Uzun zamandır foruma giremiyordum üniversite yüzünden üzgünüm, cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler denk gelirsem cevaplamaya çalışacağım.
 
Selamlar;
aşağıdaki aracın uzaktan kumandası kayıp, arduıno ile kontrol etmek istiyorum ancak öndeki motorda pot mevcut arkadaki motordan da 3 kablo çıkıyor bunun bağlantısını nasıl yapmalıyım .



WhatsApp Image 2020-03-05 at 14.48.21.jpeg


WhatsApp Image 2020-03-05 at 14.48.20.jpeg


Ekli dosyalar
WhatsApp Image 2020-03-05 at 14.48.20 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-03-05 at 14.48.20 (2).jpeg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
O pot motorun konumunu söylüyor pot a göre yeniden konumladırıy tekerleri hiç bir kodlama bilginiz yok ise MBlock programı ile besit bir şekilde kontrol edebilirsiniz aracı
 
Hocam ben çizgi izleyen robot yaptım ama çizgi izlemiyor motordan bağımsız çalışıyor
 
Benim şuan kullanmış olduğum hali hazırda akıllı ev sistemim var. Arduino mega2560+ ethernet shield ile birlikte kullanmaktayım. Fakat bir eksik var web sayfasını açınca girişte kullanıcı adı ve şifre eklemek istiyorum kodları birleştirmemde yardımcı olabilecek arkadaş varmı_?
 
Başınızı ağrıtmadan hemen sorunuma geçeceğim. Akvaryum sahibiyim ve ışıklandırması çok fazla ısınıyor bunun için ışıklandırmanın alüminyum kasasından akvaryum suyunu geçirerek soğutma yapmak, akvaryum suyunun sıcaklığında fazla düşüş veya yükselme olduğu zaman buzzer ile alarm almak istiyorum ve bunun için Fritzing de deneysel devre şeması kurdum. Soldan başlayacak olursam sırası ile bc547 npn transistör, 2 adet DS18B20 sıcaklık sensörü, buzzer, buton ve 2 adet led olmak üzere bu devreyi kurdum ancak soldan ilk DS18B20 sıcaklık sensörünün soldan 2. ve 3. ayakları arasında bağlantı hala yönlendirilmeyi bekliyor yazıyor. Sorun var mı anlayamadım incelerseniz sevinirim. Ayrıca Arduino ile çok haşır neşir değilim genel olarak bi devreyi de kontrol ederseniz sevinirim.
Deneysel Devre Tahtası Resmi
CPfYVM.png


Sorun olan pin'in yakından resmi
kqP2y3.png


Kafanızı şişirmek istemiyorum ama ben bu devreyi pertinaks üzerine kurmak istiyorum(başka önerebileceğiniz bir şey varsa sevinirim) yani en mantıklı bu geldi bana, bunun için de baskı devresi çizimini aldım ama bazı yerleri yanlış gibi geldi bana mesela arduino'nun 3 no'lu pini ile buton arasında hiç bir bağlantı yok ancak baskı devre şemasında butonun bir ayağı doğrudan 3 no'lu pin ile bağlı veya butondan motora giden bir kablo mevcut ancak deneysel devrede böyle bir şey mevcut değil yada çok garip bir direnç şekli var. (bunları pembe ile yuvarlak içine aldım) Bunu da kontrol ederseniz sevinirim.
Baskı devrenin genel resmi
GhXciR.png


Sorun olduğunu düşündüğüm yerin lerin işaretlenmiş resmi
H4VOT1.png


Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın bu işte yeniyim ve pek bir bilgim yok. Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
 
emir abi ben ardunio uno ve VNH2SP30 14A 12 volt silecek motoru potansiyo metre ile kontrol etmek istiyorum bir kod buldum denedim sola cevirdigimde motor durmadan donüyor yada sag tarafa ben ne kadar cevirsem o kadar dönsün istiyorum nasıl yaparız abi lütfen yardım et.
saygılar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst