Arduino sinyali ile pwrbtn çalıştırma

gokhyildiz

Üye
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
herkese merhaba iyi günler,
elimde eski bir bilgisayar mevcut, bunu kullanarak uzaktan kontrol edilebilen bir bilgisayar yapmayı düşünüyorum. bunun için ilk önce power btn arduino tarafından kontrol edilebilir olması gerekiyor. butonun 4 adet bacağı mevcut ve 1,2 nolu bacakları herhangi bir faaliyet göstermiyor. ancak 3,4 nolu bacaklarına tornavida veya bir kablo değdirdiğimde otomatik açılıyor. bir süre herhangi bir metal yüzey değince ise bilgisayarı kapatıyor.
sizce bunu arduino sinyalleri ile nasıl kontrol etmesini sağlayabilirim?
teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20200320_104710.jpg
    IMG_20200320_104710.jpg
    297.7 KB · Görüntüleme: 20
Bir adet röleyi arduino ile sür.Kontaklarınada butonu bağla.
 
LEd yakamıyor musun, ha led ha buton ha motor ...
 
derdimi yeterince anlamadığımı düşünüyorum, pwrbtn any logical change ile çalışmıyor. herhangi bir metal yüzeyin teması halinde tetikleniyor veya metal yüzeyin bir süre teması ise açık olan bilgisayarı kapatıyor. buraya lehim ile bağlayacağım herhangi bir kablo, bilgisayar sürekli bir döngü halinde durmadan açıp ardından bir süre sonra kapatmayı ayarlamış olucaktır. bağlayacağım hiçbirşey çözüm olmayacağını düşüyorum ve bundan dolayı da servo motor ile basit bir mekanik yapı kurmaya karar verdim, en başında düşündüğüm gibiydi saolsunlar yabancı forumlarda(forum.allaboutcircuits.com) daha bilgili kişiler olduğu için...
 
Yanlış düşünüyorsunuz.
Yabancı forumlarda ne önerdiler veya siz nasıl anladınız bilmiyorum.
Herhangi bir röle veya fet ile sorunsuz kontrol edebilirsiniz.
PC kapalı ise sizin 1 sn ve üzeri 1 uygulamanız durumunda pc tetik alır ve açılır.
5sn ve üzeri basılı tutmalarda ise kapatır.
Her işlem interrupt mantığındadır ve yükselen kenar ve zaman kontrollüdür. Referans olarak ground seviyesine inmek reset olarak kabul edilirse, her 1 uygulandığında durum kontrolü ve ilgili tetikleme işlemi yapılmış olur. Sonsuz döngü olarak düşünmeyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst