Arduino kontrollü Basit hız tespit radarı

NailAtun

Üye
Katılım
17 Kas 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar başlıkta belirtiğim projeyi yapmak istiyorum bitirme projemdir. Hangi sensörü kullanayım ne önerirsiniz?
 
4m mesafe ile sınırlı olması sorun değilse ultrasonik mesafe sensörleri var arduino için, onları kullanabilirsiniz. Algoritma konusunda neler düşünüyorsunuz onları da paylaşabilirseniz belki faydalı olabilir (hem size hem be belki bize :) )
 
Algoritması şöyle olacak ; 120 km/h den sonra uyarı vericek hız limiti aşıldı şeklinde veya buzzer ile ses uyarı sesi çıkarılacak LCD ekranında hız görünecek yanıp sönecek ışık. Bu kadar basit düşündüm sizin üstüne eklememi tavsiye edeceğiniz konular var mı ? :)
 
Demek istediğim şu: ultrasonik mesafe ölçmek için kullanılan bahsettiğim sensörde bir ultrases hoparlör bir de ultrases mikrofon var. Şimdi bunu kullanarak, arduinodaki program geçen aracın hızını nasıl tespit edecek?
 
Arduino ile ilgili pek bir bilgim yok. Bunu yapacağına eminde değilim sizin öneriniz nedir ?
 
Merhaba @NailAtun ,
Hız ölçümünde kullanılan temel yöntem, iki referans nokta arasında geçen sürenin ölçülmesidir. Bunun için Arduino bu kadar hassas süre ölçümü yapabilirmi bilmiyorum. Aşağıdaki link rusçadır. Ancak şekil anlaşılıyor. Kodlar ingilizce. Siz bu sistemin biraz daha büyüğünü yaparsanız hızı ölçebilirsiniz.
http://justforduino.blogspot.com.tr/2013/05/arduino.html
Birde "chronograph on arduino" anahtar kelimesi ile google'den arama yaparsanız yeterli örnek bulabilirsiniz.
iyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst