Arduino ile model uçak kumandası yapmak

Temur54

Üye
Katılım
25 Ocak 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
23
Yeni başladığım bir proje için yardım edebilir misiniz ?
Aklımdaki proje 2 adet Arduino, 2 nrf24l01 ,4servo , 2joystick kullanarak basit bir kumanda yapmak
Bunu model uçak yapmak için kullanacağım
Bunun yazılımı nasıl olmalı nasıl yapabilirim

Yardımlarınız için sağolun
 
Son düzenleme:
Açıkçası arduino'ya güvenipte model uçak uçurmam.Gürültüden çabuk etkilenen her daim stabil çalışmama riski bulunan bir elektronikle uçak uçururken birinin üzerine düşer ,araca elektrik tellerine v.s çarparsa büyük sıkıntı çıkartır.Birini yaralama yada mala zarar verme riski alınacak risk değil bence.
 
Bunu şehir içinde kırsalda kendi köyümde uçurmayı planlıyorum ve bu dediklerin dronelar için de geçerli ama çok az sıkıntı çıkartıyorlar
 
Eskisi gibi değil artık.Sivil havacılık kayır istiyor ve kayıtsız uçurmak suç.Gerçi kayıt ücretsiz ama yinede köyde de uçursanız arduino havacılıkta güvenilecek bir ürün değil bence.

Ayrıca sadece arduino yetmez.Kumanda ve kumanda modülü lazım.Kumanda modülü zaten servoları kontrol ediyor bildiğim kadarı ile.Başka özellik ekleyecekseniz bile modül ile arduino iletişimi kurmalısınız.
 
Arduino kullanınca kumanda kullanımına gerek kalmıyacak hem bu yaptığım deneysel bir proje yani en fazla 5 kere uçurur video çekerim ben böyle bir uçak tasarlamak istiyorum geliştirebilmek için Arduino kullandım eğer yazılım konusunda yardım edebilirseniz tessekur ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst