Arduino iki eksenli laser yazıcı

Nazmican06

Üye
Katılım
26 Şub 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
25
Arkadaşlar arduino ile projem var fakat dvd stepper motoru kaç volt ile çalışır ne kadar akım çeker

http://turkisi.programlar.ntv.com.tr/dvd-writer-ile-lazer-kesici-nasil-yapilir/

Bu projenin aynısını yapıcam yazılım kısmında aynı bağlantıları yapınca g code ile iş bitiormu yoksa kendimde kod yazıcam mı ve burda laser için kendileri yapmışlar sürücüyü ben hazır kaser sürücü alıcam onu bağlarsam nasıl çalıştırıcam yine aynı şekil arduino tetiklermi ve elimde dvd motorları var nasıl besleyeyim easy driver step motor kontrolcüsünü aldım ordaki gibi ama dvd nin motoronda 4 pin var bunları nasıl ayırt edip bağlayacam lütfen yardım edin o kadar parça aldım boşa gitmesin.
 
21257E.jpg


Step motor resimleri
 
Merhaba,
Öncelikle Arduino ile kontrol edebilirsin. Motorun 4 ucu olmalıdır. Uçların renkleri bibirlerinden farklıdır senin vermiş olduğun linkdeki gibi bağlamalısın. Motor uç sayıları aynı değilse bağlantı yapmassın motor uygun değil anlamına gelir.
 
Peki yazılım nasıl olcak ve bu motorlar kaç volt ile çalışır {yazılım derken gcode ile yazılım işi bitiormu}başka bişi gerekiormu
 
motor sürmek için bir kart kullanmalısınız. Bu kullanmış olduğunuz karta göre yazılım kullanmanız gerekir. Arduino + RepRap Ramps kartı ile gcode çalışır.
 
Peki easystep motor controller kartı ilede uyumlumu ve gcode u nasıl hex dosyası haline getirebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst