Araniza yeni katildim çok acil cevaplarsaniz

Talha96

Üye
Katılım
14 Nis 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
28
3 tuşu olan(tuslar keypad olucak) resetli bir kaydedici yapmam lazim yardimci olursanız sevinirim
Iyi çalışmalar
 
Gerçekten öyle hoca kolay olduğunu söylüyor ama ben bir türlü anlayamadım 3adet anahtar ve sifre istiyo sonrasinda dogrulama istiyor.Yani kaydediciye bir sifre girecekmisim sifre doğruysa led yanicakmis bu yani istediği ilginize teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
 
Bu iş hangi platformda yapılacak, kullanılması önerilen mlz ler nelerdir ? Böyle bir şey sınırısız varyasyonla yapılabilir. Mesela PC, microdenetleyici (Arduino vb), PIC, PLS, röleler, kontaktörler, Kaydedici olarak HDD, SD kart, EEprom aklıma gelenler bunlar. Siz ders müfredatınızdaki içeriklere göre başlayın takıldığınız yerleri sorun ki daha kolay yardım alasınız. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Ödev konusu olunca kimse size bu ödevi etik olarak yapmaz. Amaç sizin öğrenmeniz. Siz başlayın takıldığınız yerleri sorun. Kolay gelsin. Sevgi ve saygılarımla.
 
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.Hocama hangi malzemeleri kullanmam gerektiğini sorulduğum register dedi register ne diye arastirdigimda kaydedici devreleri karşıma çıktı derste paralel ve seri kaydediciyi görmüştük d flip flop kullanarak yapılan kaydediciyi örnek alarak bir tane devre kurdum kaydırmali fakat hocam kabul etmedi.Kaydediciye sifre gir dedi.Anlam veremedim.
Iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • 20160424_003015.jpg
    20160424_003015.jpg
    466 KB · Görüntüleme: 21
@Talha96 Kaydediciye şifreyi gir. Bu kaydedici paralel çıkışlı olsun. Bu kaydedici çıkışı ile elde ettiğin 3 bitlik şifre ile anahtarla girilen 3 bitlik şifreyi 3 bitlik tam karşılaştırıcı ile karşılaştır. Karşılaştırıcının A=B çıkışına ledi bağla. Şifre doğrulandığı anda led yanar. Kolay gelsin.
 
upload_2016-4-25_12-32-54.png

Yukarıdaki kaydedicinin paralel girişlerine anahtarla şifreyi girceksin. Örneğin şifre 101 ise A=1 B=0 C=1 olacak şekilde giriş yapacaksın. Bilgi giriş kontrol ucuna 1 verdiğinde şifre kaydedilecek. Bu kaydedicinin çıkışlarını da karşılaştırıcının 1. sayı girişine vereceksin. Bilgi çıkış kontrol girişini 1 yaptığın anda şifren karşılaştırıcıya gidecek. Sonra sen 3 tuşlu keypadin çıkışlarını karşılaştırıcının 2 sayı girişine vereceksin. Dolayısıyla 1. sayı senin şifren 2. sayı keypadle girilen şifre karşılaştırılmış olacak. Eşitse eşittir çıkışı lojik 1 olup ledi yakacak.
 
Yaptığıniz açıklamalar ve verdiğiniz örnek için çok teşekkür ederim allah razı olsun bugün hocamla konuştum bana paralel giriş seri çıkış devre istediğini söyledi.Birde bu keypadi araştırdım ama bir türlü bağlantı semasini bulamadim varsa elinizde atabilirseniz sevinirim.
 
Rica ederim kardeşim ama hocan biraz işi yokuşa sürüyor. Seri çıkış işi olayı biraz zorlaştırıyor. Ben biraz düşüneyim birşeyler bulursam burdan yazarım sana. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,195
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst