arabanın aküden gelen akımın gücünü kontrol etmek

Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
arkadaşlar ben oğluma 24v luk bir akülü araba yapmak istiyorum ve hızını ayarlayabilmek için aküden gelen akımın gücünü kontrol edecek bir sisteme ihtiyaç duyuyorum. Bulunduğum şehirde tüm elektronik atölyeleri sadece ukelalık ediyor ve konuyu bile anlayamadıklarını kabul etmiyorlar olmaz öyle şey deyip kesip atıyorlar. Oysa benim istediğim motorlara giden akımın voltajını gaz pedelı olarak kullandığı yerden kontrol etmek nekadar basarsa o kadar volt yükselsin. Birde motor seçiminde torku yüksek birşey bulmak istiyorum yani drift aracı olsun istiyorum yabancı sitelerde çok düzel denemeler var. Bu sitedeki ilk yazım olduğu için derdimi nasıl anlatacağımıda tam bilemiyorum. (bu arada elektronik terimlerin neredeyse hiçbirini anlamam bana nasıl izah edrsiniz bilemiyorum) saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
dc motor kontrol devresi diye aratın internette bulabilirsiniz gaz pedalını bir potansiyometreye bağlıyabilirseniz(potonsiyometre bu arada ayarlı direnç demek) kontrol devreside bu dirençden gelen sinyale göre motoru hızlandırır.
 
benim bu tarz yaptığım araclar var. tam olarak nasıl bişe istiyorsun belirtirsen sana yardımcı olabilirim.
 
dc motor kontrol devresi, sanırım işini görür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,179
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst