Araba Aküsü Şarj Almıyor

Merhaba. Akünün iç bağlantı (12 volt için arada seri bağlantıları sağlayan iç bağlantı) köprüleri koparak ayrılmış olabilir. Bu nedenle 5 yılı geçirip de çok iyi giden kurşunlu asitli 12 volt sulu Mutlu akünün (60 amperlik) yenisini kış ortasında çok acil satın almak zorunda kalmıştık.

Benimki 10-12 sene önce şu şekildeydi; evde redresörle tam (%100) şarj oluyordu, akünün şarj sonundaki test işlemi için üstelik araç 12 voltluk far ampulünü de sıkıntısız yakmştı, ama ne var ki araca koyup kontağı çevirince bir tıslama sesiyle birlikte marş hiç almamıştı, farları ve diğer sistemlerii de bu andan sonra (Dinlendikten sonra sıkıntılı köprünün iç teması sağlanıp yine % 100 şarjı alıyordu) hiç çalıştırmamıştı. Bu köprü marş motoru gibi çok büyük bir akımda içten bu köprüdeki iç sıkıntıyla dıştaki dıştaki elektrik devresini açıyordu, geri dönüşüm bedelini ödetip bunu düşerek bir yenisini satın almıştık, apartmandaki bir arkakadaşın minibüsüyle akücüye giderek.

Sizinkinde adaptörde bir ısınma, akım alma, gaz çıkış sesi veya hareketi, vb. olmadığı için köprü teması daha ilk başlangıçta hiç olmamalıdır, yani sonradan marşla zorlanıp devre dışında da kalmamış oluyor, benim başıma gelenden çok daha farklı olarak. En büyük arıza olasılığı multimetreyle 12'ye yakın hiçbir değer okunmazsa eğer bu olabilir. Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
eski aküyüe atladı mı? geri dönüşümcüler akü için birbirlerinin kafa göz patlatır haldeler...
geçmiş olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst