Ara lamba ışığı sönmüyor

Katılım
6 Mar 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
20
Ara lamba ışığı patlamıştı ben de değiştirim düğmeler vardı azıcık oynadım artı ya çevirdim tekrar camı taktım baktım sönmüyor ayarı düzeltmek için alt kata ki sağlam olan ara lambayı camını çıkarırdım düğme ayarına bakmak için bu sefer bu da sonmemeye başladı lütfen yardımcı olun yoksa -100 TL gibi görünüyor.
IMG_20220305_234816.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Kesin bir sonuç çıkmamıştı. Geçen gün benim de bir adet e27 duylu led ampulum düğmeden kapatınca da bir miktar ışık veriyordu, tamamen sönmüyordu. Bunun üzerine kablolardan mı kaynaklanıyor diye başka bir duydaki benzer bir ampulle yer değiştirdiğimde aynı ampulun diğer duyda da tamamen sönmediğini gördüm. Her nekadar iç yapılarını söküp bakmasam da iç yapısından kaynaklandığını düşünüyorum. Çiftli sensörlü merdiven ışıklarında da benzer şekilde led veya tasarruflu ampuller aktif olmadığında da hafif ışık veriyor. Tasarruflu ampullerde ampulun biri halojen olunca normale dönüyordu, tamamen sönüyordu.
 
sensör üzerindeki 2 ad çevirmeli ayar düğmelerinden üzerinde saat sembolü olanı tamamen - (eksi) ye kadar çevir hareket görmediği zaman 5 saniye yanar sonra söner. sönecekmi diye altında bekleme mutlaka hareket edersin o da görür ve sönmez. buna dikkat et.
 
Ara lamba ışığı patlamıştı ben de değiştirim düğmeler vardı azıcık oynadım artı ya çevirdim tekrar camı taktım baktım sönmüyor ayarı düzeltmek için alt kata ki sağlam olan ara lambayı camını çıkarırdım düğme ayarına bakmak için bu sefer bu da sonmemeye başladı lütfen yardımcı olun yoksa -100 TL gibi görünüyor.Ekli dosyayı görüntüle 85520
Bu da bozulduysa 200 tl . 🙂
 
Led ampul ya da eski tasarruflu ampullerin anahtar kapalı iken az da olsa ışık verme sebebi çoğunlukla fazın anahtara bağlanmayıp direkt duya bağlandığı durumlarda olur .Kısaca faz nötrün yerini değistirin yada anahtardan fazı geçmesini sağlayacak tesisat değişikliğini yapın,kolay gelsin.
 
sensör üzerindeki 2 ad çevirmeli ayar düğmelerinden üzerinde saat sembolü olanı tamamen - (eksi) ye kadar çevir hareket görmediği zaman 5 saniye yanar sonra söner. sönecekmi diye altında bekleme mutlaka hareket edersin o da görür ve sönmez. buna dikkat et.
Bu bahsedilen durum benim evimde de bazı led ampullerde var. Bazı noktalara küçük kırmızı led ampul taktım ev içinde gece kullanımı için. Sonra bu lambaların anahtarı kapalı iken bile çok az yandığını farkettik. Bu bahsedilen yerlere tasarruflu ampul ve normal akkor flamanlı ampul taktım yanmadı. Bu çok az yanan ampulleri başka duylara taktım, yanmadı. Bunu forumda daha öncede sordum. Mantıklı bir cevap çıkmadı. Aynı hat üzerindeki linye kablolarının birbiri üzerindeki etkisi acaba led ampulleri bir şekilde tetikliyor mu acaba diye düşünüyorum. Evimde kaçak akım rölesi de var soracaklara şimdiden söyleyim.
 
Daha önceki tahminimde kabloların emk olarak birbirini etkilemesi bu duruma sebep olabilir demiştim. Fakat ampulden de fark ettiğini gördüm. Kablo tesisat etkisi yanında ampul yapısı da etkiliyor diyebilirim.
 
bizim evin de sigorta kutusuna saatten gelen faz,notrü tersti sigortalara notr geliyordu florasanlar parıldardı düzeltim söndüler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,282
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst