araç similatörü hakkında soru

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,590
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
arkadaşlar merhaba. videoda yol şartlarına göre pistonlar tepki veriyor. sizce bu nasıl oluyor ?

 
Merhaba,
Mantık basit ama sistem oldukça komplike.Takip edebildiğim kadarı ile 3 değişken var
1-Direksiyon
2-el freni
3-Vites
Direksiyon en basit olarak (8 bit okuma 256 olasılığı görür.) Analog değişim biti arttıkça 10 bit 16 bit vs
gerçeğe o nispette yaklaşılır.Yani 00-FF arası bir analog okuma ile sağa ve sola yatacak pistonlara o nispette komut gider(0F)arası düz pozisyondur 00 arası en sola yatık FF ise en sağa yatık şekilde kalıbre edilir.(veya tersi)direksiyon her sağa ve sola yatışlar 128 olasılığa denk gelir.El freni ve vites de PC'ye DATA gönderir.bu gelen datalar PC'deki yazılım gereği karşılaştırılır değişik pictureboxlar gelir data uygun değilse kaza pictureboxlar gelir.
Amatör olarak başka birşey aklıma gelmiyor.Yazılımdan çok mekanik dizayn daha zor ve pahalıdır.İyi bir mühendislik hesaplamaları gerektirir.
 
çok daha basit olarak gördüğüm video aşağıda. bunda servo kullanmış ve enerji geçişlerinde ne kullanabilir diyerek şu firmayla görüştüm http://www.imajteknik.com.tr/sliprings . servoların sabitden haraketli kısma geçişi için önerdiği ürün fiyatı 400 $ . bu çok daha basit geldi



birde şu var

 
Merhaba,
Bence üretime dönük ve de faydalı bir uygulama olarak sürücü animasyonu daha ileri seviye ise değişik uçak modeli için pilot animasyonlarıdır.Atatürk hava limanında bu simülatörün kartları ile ilgilenen forumdan bir arkadaşımız var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,499
Kullanıcılar
449,898
Son üye
KINGYuSuf

Yeni konular

Geri
Üst