arızalı kaynak makinası yardımlarınızı bekliyorum

arızaların çoğu gözükmeyebilir.Sadece kontrol kalemiyle tamir yapacaksan kendini tehlikeye atmış olursun .Her yerinde faz göstermesi teknik birisi için iyi bir ifade şekli değildir.
galiba haklısınız hobi amaçlı tamir edebilirim diye düşündüm ama bu iş baya zormuş
 
Örneğin bir tv tamirinde,çok ciddi arızalarda,arızanın hangi parçada tam olarak bulunduğu belirli noktalardaki gerilimler (Ölçüm noktaları=test noktaları) osiloskop kullanılıp,hem osiloskoptaki görüntü şekli tv devre şemasındakilerle karşılaştırılır,hem o test noktalarında ölçülen voltajla,bu tv devre şemasında verilmiş olan voltaj tam uyuşuyor mu şeklinde ona da bir bakılır. Yani söylemek istediğim çok ciddi ve gözle,basit ölçümlerle tam olarak da belirli olamayan arızaların mutlaka işin uzmanı/servisi tarafından yapılması çok daha iyidir. Örneğin bir de öğrenci olanların bu teknik donanımların hepsine birden sahip olamayacağı da göz önüne alınıp varsayılırsa, amatör olarak bu mevcut arızayı halledeyim derken daha fazla arıza durumları oluşturup çok basit masrafları artırma riskiniz bile her zaman vardır.

En iyisi işi erbabına devretmek şeklinde görünüyor,böylesi çok daha uygunudur, bu konudaki mevcut elektronik bilginizle tv,endüstriyel elektronik devreler,vb.tamiri için olmazsa olmaz (mutlaka da) gerekebilecek olan bazı donanımlarınız da çok kısıtlı ise. Kolay gelsin. Başarılar.
 
Monofaze cıhazda her yerde faz görüyorsanız, öncelıkle, prız, fiş kablo ve makınadakı sıgortayı kontrol edınız.
 
yeni konu açtım tamir edebilecek olan varsa göndereyim şunu bi an önce çözmek istiyorum tamirciye verdim yapamadı büyük bi dükkandı ama yapamadı nedense
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst