"Arıza" sinyal lambası sorunu ?

mavis32

Üye
Katılım
15 Mar 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
ARKADAŞLAR ELİMDE YAPICAM BİR DEVRE VAR AMA DEVREDE ÇALIŞMA VE ARIZA LAMBASI İSTİYOLAR BURAYA KADAR HERŞEY NORMAL AMA TERMİK YERİNE FEDERAL MOTOR KORUMASI KULANIYORLAR ONUNDA YARDIMCI KONTAK TAKILMIYOR ARIZA LAMBASINI NASIL KOYARIM 1-0-2 PAKO ŞARTELLE ÇALIŞACAK DEVRE 2 KONUMUNU KULNILMIYCAK MOTOR KORUMA ATTINDA KIRMIZI LAMBA YANACAK BEN KONTAKTÖRÜN KAPALI KONTAĞINDAN DÜŞÜNDÜM AMA OLMUYO LAMBAYA AYRI FAZ VERMEN GEREKİYO ODA YANIK KALIYO KAFAYI YEDİM YARIN YAPMAM LAZIM BUNU YARDIMCI OLURMUSUN LÜTFEN
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Önce konu başlığını düzeltin. Başlık konunun içeriğine uygun olmalı.

Motor koruma şalterine yardımcı kontak olmadan, sadece motor koruma şalteri devre harici iken arıza lambasının yanması zor gibi. Arıza lambasının faz beslemesini başka bir fazdan veya motor koruma şalterinin girişinden alsanız dahi, motor çalışmazken (pako şalter 0 konumunda) motorun normalde kapalı kontağı kapalı olacağı için arıza lambası yanacaktır. Yani arıza durumunda da lamba yanacak, motor çalışmazken de. Bu da istenmez.
Federalin motor koruma şalteri için yardımcı kontak takımı var.

yardımcı.png


Kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz.
 
selam mavis32,

devreye ilave edeceginiz 220v bobin beslemeli bir role ile sorunu halledebilirsiniz.

motor koruma cikisindaki fazlardan herhangi birisi ile bu roleyi cektireceksiniz (devrenizdeki birinci sigorta cikisi ile pako salter girisi arasindaki hat bu is icin uygundur).

cizdiginiz semadaki K1 kontaktorune ait olan normalde kapali kontak yerine de devreye ilave ettiginiz rolenin normalde kapali kontagini kullanacaksiniz.

calismalarinizda kolayliklar dilerim.
 
saolun arkadaşlar allah razı olsun sorun çözüldü federalin motorkorum yardımcı kontak bloğu varmış ama ben listede bulamadım yok dediler bidaha sordun başka şatış elemanlrıyla dialok kurdum bulduk şükür gönderdiler panomu yaptım ilginize çok teşekürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst