ARİSTON-iNDESİT EVO=II HATA kodu okuma (resimli anlatım)

artser

Üye
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
528
Puanları
6
Yaş
43
not:çeviri goggle translate aittir..


Genel bakış

Bildiğiniz gibi, en modern çamaşır makineleri çökmesini sürecinde meydana gelen ve kontrol panelindeki hata kodları şeklinde onları görüntülemek yakalar bir tanı sistemi var. Buna ek olarak, bu sistem, farklı modlarda SM işlevselliğini test hangi ile kendi kendine test programı, izin verir. Teşhis sistemi bu makinelerin çalışmasına neden SM olası kusurlar arama ve çıkarma kolaylaştırır.
Bu sistem aynı zamanda elektronik kontrol sistemleri şirketi INDESIT COMPANY (- MERLONI eski adıyla şirketleri) ile modern çamaşır makineleri olduğunu.

CM modası geçmiş kontrol sistemi EVO-I hata kodları ile Tüm bu şirket cetvelleri yanıp sönme (seri) LED sayısı tarafından tanımlanır. Gösterge kısa aralıklarla 5 kez yanıp, ve bir aradan sonra çevrim yanıp tekrar edilirse, örneğin, bu hata kodu F05 karşılık gelir. Hata kodu deşifre F05 için, örneğin, zor değildir - drenaj su (akıntı, basınç şalteri yolu pompa, tıkanma) ile ilgili sorunlar vardır.

Normalde, bir hata denetleyicisi bu CM kolu meydana geldiğinde iplik başlar ve mevcut yıkama programının yürütülmesini durdurur. EVO-I bulunan elektronik modülleri ayrıntılı bir açıklama başka bir makalede .

SM, yönetim EVO-II her daha karmaşık esas alınarak yapılmış. Bu makineler işlevleri ve yapıcı (örneğin, farklı panel) bir dizi bazı bütçe CM (ekran olmadan, örneğin, AVL-Serisi modelleri, vb) hem de farklı olduğundan, birçok tamircileri okuma hatalarını sipariş kodu ile zorluk var . Kodları belli kızdırma LED'lerin kombinasyonu hesaplanır. Ekran modellerde hata kodları (örneğin, araba çizgi AVD, vb) okumak için en kolay yolu. Bu ekran üzerinde direkt olarak gösterilir.

SM ve ARISTON INDESIT EVO-I/II hatları üzerinde Hata kodları da hizmet konektörü CM bağlı özel tanısal tuşu (SAT), kullanılarak okunabilir. Anahtarı da farklı modlarda CM test sağlar: bir stand-alone ve harici bilgisayar kontrolü altında.

Bize bir tanı anahtarı kullanmadan SM INDESIT, ARISTON hatları EVO-II hata kodları okumak için nasıl düşünelim.
Hata kodları ve nasıl okunur

Yukarıda belirtildiği gibi, görüntü ile SM EVO-II (hat AVD) içinde hata kodları LCD ekran 1 (Şekil 1) üzerinde görüntülenir

indes_001.jpg


indes_002.jpg



Şek. 2

Bu durumda hata kodları yanıp SPİN (4 LED) ve tuş aydınlatması gecikme zamanlayıcısı (CL 1), HIZLI SUPER WASH (CS 2), tarafından okunur YIKAMA (CS 3) ve ilave (CS 4) DURULAMA.

Aslında, kontrol panelleri üzerindeki hata kodlarının tanımı "gizli" basit LED ekran ile EVO-II CM. Her göstergesi - ikili sistem deşarj hata kodu. Hata kodu sayısının hesaplanması çok işlemi belli göstergeler belirli deşarj ilişkilendirmek ve ondalık ikili kod aktarmaktır.

Ikincisi, KH - 2 - Üçüncü, KH 1 - bizim durumumuzda (Şekil 2), gösterge KN 4 KH 3, ikili kod ilk kategorisinde temsil dördüncü, ve 4 LED - Beşinci sınıf.

Hata kodu F05 geri dönmek için bir örnek olarak, daha sonra ikili kod numarası 5 olurdu, varsa: 00101 (5 haneli, ışıkları KH 2 ve CN 4 görüntüler).

Ve yine de, başka bir sistemden okuyucuya aktarma numaraları sıkmak değil, biz hata kodları belirlemek için evrensel bir tablo (Tablo 1) sunuyoruz.

Tablo 1: Hata Kodları CM EVO-II (aralık AVD ve AVL)

hata-kodlari-1.png


F01 Kısa devre triyak kontrolü tahrik motoru
F02 Takometre tahrik motoru (sensör devresinde kısa ya korotkozamknuga olabilir) dönme bir sinyal üretmez. Bu hata için bir başka neden - tahrik motoru bloke olursa
F03 Sıcaklık sensörü devresi (NTC) açık veya kısa
F04 Seviye sensörü (basınç şalteri) eşzamanlı sinyaller "boş tankı" ve "overflow" oluşturur
F05 Boşaltma seviye sensörü çalıştırdıktan sonra bir sinyal "boş tank" (drenaj pompası tıkanmış drenaj sistemi, arızalı seviye sensörü çalışmıyor) üretmez
F06 Kabul edilmedi kodu (ön panelde hata düğmeleri)
F07 Isıtma yok PETN (hata nedeniyle ısıtıcı su içinde olmadığı gerçeği ortaya çıkabilir)
F08 "Yapışkan" Röle kontakları PETN. hatalı ısıtıcı veya kablo (toprak kaçağı)
F09 Uçucu olmayan EEPROM bellek içeriğinin Hata (hata)
F10 Seviye sensörü ve boş tankın tam bir tanktan sinyallerin aynı anda olmaması
F11 Drenaj pompası (pompa güç kaynağı kesintisi) üzerinde besleme gerilimi yok
F12 Modülü ekran ve elektronik kontrol ünitesi arasındaki iletişim yoktur
F13 Sıcaklık sensörü devresi açık veya kısa kurutma
F14 Kurutma ısıtıcı (sadece CM-kurutucu) çalışmıyor
F15 Arızalı röle PETN kuruma (CM-kurutucu)
F16 Engellenen davul (sadece SM ve kurutucularda)
F17 Ambar kapı kilidi üzerinde güç almıyordur ya da kapı açık değildir
F18 Elektronik modül üzerinde kontrol yongası ve DSP (kontrol işlemcisi asenkron motor tahrikli) arasındaki bir iletişim hatası

Şek. 3. Kontrol paneli CM diğer bir düzenlemesini göstermektedir.

indes_003.jpg

Şek. 3. Opsiyon ön CM göstergeleri ile EVO-II (line AVL)

Göstergeleri (LED'ler ile düğmeleri) kombinasyonu farklı olduğu gerçeğine karşın, hata kodları, bir önceki durumda olduğu gibi aynı şekilde okunur, göstergelerin bakınız
(CN 1 - CN 4, 4-LED) aynıdır.

SM sonraki satırda - Düşük End.
indes_004.jpg

Şek. 4 Ön Panel CM EVO-II (aralık Low-End)
Biz karıştırmayın istediğiniz budur, ama orada değildi - başka bir "cheat sheet" Şekil gösterilmiştir. 4 ve Tablo. 2.
Tablo 2. Hata kodları CM EVO-II (aralık Low-End)
hata-kodlari-2.png

Ve şimdi Tablosu'nda listelenen hata kodları üzerinde durmuyoruz. 1, yani hatalar ve çözümleri (çamaşır makinesi gibi) nedenlerini bulmak. Aslında, tüm bu bilgiler Tablo özetlenmiştir. 3.
Not. Herhangi bir hata kodu hemen EEPROM yongası elektronik modül içeriğini yeniden yanıp çalıştığınızda O çok acemi tamircilerin fazlalaştı. Yine tablodaki açıklamalar sütununa dikkat edin, bu işlemi yapmak için değil. 3.
Tablo 3 Hata Kodları CM EVO-II (aralık AVD ve AVL)

hata-kodlari-3.png


EVO-II modülleri ve çevre birimleri

Bildiğiniz gibi, çamaşır makineleri EVO-II değişiklikler bir yeri vardır. Onlar işlevini ve görünümünü (bir kaç seçenek var sadece kontrol paneli) değil sadece farklı, ama onun elektronik "dolum". , Modüllerin ana tip düşünün EVO-II. Sadece ekran modülü (LCD ekran, LED göstergeleri ile) görünümünü şekillerde gösterilen edilmemektedir. Bir ana ünitesine bağlantı için tasarlanmıştır ve ikinci seçim programlarına bağlı: modüller yeterince basit ve ekran yalnızca iki bağlacı beri Aslında, hiçbir anlamı vardır.
3-fazlı AC motor tahrikli LVB ile EVO-II

Dış bağlantı ile modülünün görünümü Şekil 'de gösterilmiştir. 5, ve onun üzerindeki Şekil özeti. 6.

indes_005_litl.gif


indes_006_litl.jpg


Şek. Asenkron üç fazlı tahrik motoru LVB 6 Bağlantı şeması EVO-II modülü
Komütatör ile EVO-II tahrik motoru

Dış bağlantı ile modülünün görünümü Şekil 'de gösterilmiştir. 7 ve dahil edilmesi için bir yol haritası - Şek. 8.
indes_007_litl.jpg

Şek. Komütatör ile 7 Kablo şeması modülü EVO-II tahrik motoru

indes_008_litl.gif

Şek. Komütatörlü modülü EVO-II sürücü motor 8 diyagramı
 
Ellerine sagliq ustam.Bir sorum olacaq .Bunlarin test ve proqram yuklemesi varmidir?
 
ewt test cihazı ve program yükleme cihazları var yetkili servisler artık android cep telefonları üzerinden yüklüyorlar eski sistemleri şu anda yedek parçacılarda bulunuyor fakat kredi kartı büyüklüğünde bir kart her modelinki ayrı ayrı kartın fiyatı 20 tl ama bir makina ya yükleme yaptıktan sonra kartı atıyorsunuz tek kullanımlık test cihazının üstünde küçük bir ekran var karta bağladığınızda f1 f2 f3 gibi arıza kodları gösteriyor.....
 
aristonlarda en çok karşılaşılan sorun şu aralar motor problemi..

motorda sıkıntı oldu mu makine sıkmayı tam yapmadan kapı kilidini açıyor..
 
Ustam çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Benimde bir sorum olacak şekil 2 de olan makineden bende var fişi prize takınca kapak sivici makineyi açmadan direk kilitliyor. Makineyi açıyorum yıkama seçiyorum kilit ışığı ve seçtiğim program ışığı yanıyor 1-2 sn. su alıyor ve duruyor. Ondan sonra hiç tık yok beyin ustasına gönderdim eprona program attı artı olarak kapı triyakını değişti sonuç aynı makine modeli Ariston AVXL 105 (TK) şimdiden teşekkürler.
 
Ustam çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Benimde bir sorum olacak şekil 2 de olan makineden bende var fişi prize takınca kapak sivici makineyi açmadan direk kilitliyor. Makineyi açıyorum yıkama seçiyorum kilit ışığı ve seçtiğim program ışığı yanıyor 1-2 sn. su alıyor ve duruyor. Ondan sonra hiç tık yok beyin ustasına gönderdim eprona program attı artı olarak kapı triyakını değişti sonuç aynı makine modeli Ariston AVXL 105 (TK) şimdiden teşekkürler.

motorunuzun kömürünü değiştirin.
makinanız çalışacaktır.
 
Teşekkürler
 
Ya benim makinemde hotpoint ariston 5 kg makineyi calistirdigimda kendiliğinden kilidini atıyor ve duruyor nedeni ne olabilir
 
Ariston avd8x j9 soketine motorun üstündeki soketten su akmış kaçakakım rölesi atmış evin ondn sonra ne motor dönüyor nede su alıyor sorun nerde yorumlarınızı bekliyom.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst