Arçelik Setüstü Ocakta çakmak çakmaması sorunu

Yeni Arçelik setüstü ocak satın aldık. Tek kötü tarafı bir defada gözlerin yanmaması. Hatta iki defa çakınca da yanmıyor. Güvenlik açısından içeride gaz kesici sistem dizayn etmişler. Yemek taşınca devre gazı kesiyor. İyi bir şey. Ayrıca gözlerin üzerindeki siyah metal çakmakların üzerinde kaldığı için bozulma ihtimali zayıf. Yeni modeller, eskisine nazaran metal aksam bakımından bana biraz etsiz geldi. Zaman geçtikçe üreticiler malzemeden eksiltiyorlar. Arçelik tüm ürünlerini %100 Türkiye'de mi üretiyor acaba?
 
Bosch marka setüstü ocağın çakmaklarıda 2 ve 3 çakışta yakıyor..
 
ocağınızın bir kenarından su da girmiş ola bilir servise çıktığımda bir kez bu sorunla karşılaşmıştım müşteri su yok dedi ama mermerin tam kenarı ile su gidiyordu.
 
BENİM SORUNUM ARİSTON SET ÜSTÜ OCAK, ÇAKMAKLARINDAN BİRİ KENDİ BUTONU İLE ÇALİŞMIYOR. GAZ KENDİ ANAHTARINDAN ATEŞLEMEYİ DİĞER ÜÇ BUTONDAN HERHANGİ BİRİYLE YAPIYORUZ. SERVİS ATEŞLEME TRAFOSU DİYOR
 
Peki çakmak, her göz için BAZEN çalışıp BAZEN çalışmıyorsa sorun nedir? Örneğin, arka soldaki gözü yakmak istediğimde, çıt çıt sesi duyduğum halde gaz alev almıyor. O gözün gazını açık bırakıp, ön soldaki gözü tutuşturmak istediğimde, arka ve ön, iki göz birlikte alev alıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Not: Bu arada şunu da tekrar hatırlatayım. Örnek olarak verdiğim arka, soldaki gözün çakmağı bazen normal şekilde çalışıyor. Ara sıra çalışmayacağı tutuyor. Bir şey ya bozuktur, ya değildir. Ben bu işten hiçbir şey anlamadım.
 
Bujisini kontrol edin, kıvılcım gördüğünüz yerin etrafındaki seramik. Elektrik en kısa yoldan akmak ister, ark da aynı mantıkta atlama yapar, çatlak varsa şaseye en yakın yerden atlar gazı tutuşturmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst